11:43, pet, 29. Mar

Zaradi kršitev bodo nadzirali mariborski Mestni park





Mestni redarji bodo zaradi številnih kršitev preverjal spoštovanje določil v mariborskem Mestnem parku. 
Mestni park Maribor
Tako bo od 16. do 18. julija potekal nadzor nad skrbniki psov, ki morajo na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu (globa kršitve tega določila je 200 evrov). Prav tako je prepovedano voditi pse na območju javnih otroških igrišč, razen če se vodi službene pse ali pse, ki pomagajo invalidnim osebam (globa za kršitev tega določila je 62,59 evrov). Prepovedano je tudi prosto gibanje psov in puščanje njihovih iztrebkov na območjih javnih zelenih površin (globa za kršitev tega določila je prav tako 62,59 evrov).  

Mestni redarji bodo pa prav tako preverjali tudi morebitne kršitelje na kolesih, saj je vožnja s kolesom po neoznačenih poteh prepovedana. Kolesarji smejo voziti le po površinah, ki so namenjene njim. Te površine so ceste, kolesarske steze, kolesarske poti, pešpoti ali kolesarski pasovi. Po drugih površinah ne sme voziti. Vozniki morajo namreč voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, katerega vozijo. Tako je globa za kolesarjenje po parku 40 evrov.  

Poostren nadzor MIRM se bo na območju Mariborskega parka izvajal od 16. do 18 julija, in sicer 16. julija od 8. do 14. ure, 17. julija od 8. do 16. ure in 18. julija od 14. do 20. ure.  

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.