07:20, pet, 29. Mar

Zaradi ljubosumja umoril ženo





36-letni Goran Ilikić iz Kamnika  na predobravnavnem naroku pred šestimi meseci ni prizal krivse za umor svoje žene, s katero sta imela dva otroka. Novembra se je začela glavna obravnava pred ljubljansko okrožno sodnico. V obtožnici mu očitajo, da je ženo umoril zaradi ljubosumja oziroma nizkotnih nagibov.

Tožilec Matej Peterca je po poročanju Slovenskih novic predstavil obtožnico, v kateri obtoženemu očita, da je ženo umoril zaradi ljubosumja, saj je izvedel, da ima novega partnerja. Ženo je pokončal z nožem 31. januarja letos nekaj čez 11. uro  stanovanju v Kamniku. Ilikić je v stanovanje prišel razjarjen in z nožem z 20 centimetrov dolgim rezilom. Ker mu ni odrla vrat, s eje tako dolgo zaletaval vanje, da jih je zbil s stečajev, pišejo v Slovenskih novicah. Žena se mu ni uspela niti skriti niti ubraniti pred njim.

Za Novice je po umoru ženin sosed povedal, da je slišal razbijanje, krik, nato pa je Ilikić odvihral mimo njega. Sosed je hotel pomagati žrtvi, a je bilo že prepozno.

Nasilje je trajalo več let

Obtoženi je na sodišču molčal, so zapisali na portalu. Na sodišču pa je bilo slišati, da je bil nasilen do žene več let, grozil ji je tudi, da jo bo ubil, prav tako tudi njene starše.  Obtoženi je dejal, da je bil ljubosumen in da jo je kdaj tudi udaril ter da je bil pod vplivom alkohola.

Tožilstvo Goranu Ilikiću očita umor zaradi ljubosumja, saj je žena imela novega partnerja, kar pa Ilikić ni hotel sprejeti. Lanskega februarja je dobil tudi prepoved približevanja, ki pa jo je ves čas kršil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.