03:27, čet, 25. Apr

Zaradi marihuane bežal pred mariborskimi policisti





Včeraj okoli 22.10 so policisti Postaje prometne policije Maribor na Pobreški cesti v Mariboru, zaradi napačne strani vožnje po kolesarski stezi, želeli ustaviti 19-letnega kolesarja. Ta na znake policistov ni želel ustaviti, ampak je začel bežati proti dvoetažnemu mostu. Tam je skočil s kolesa in pričel pred policisti bežati peš. Med begom je odvrgel tudi nahrbtnik, ki ga je imel pri sebi, vendar ga je policist vseeno dohitel in prijel.

Ob prijetju je povedal, da je bežal zato, ker ima v nahrbtniku marihuano. Policistom je nato iz nahrbtnika sam izročil PVC vrečko v kateri je imel okoli 50 g posušenih rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, opravili pa so tudi postopek za prepoznavo drog. Ta test je pokazal, da je vozil kolo pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi tega so mu policisti odredili še strokovni pregled v UKC Maribor, katerega je odločno odklonil.

Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi sedmih različnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, zaradi posesti prepovedane droge ga bodo kazensko ovadili, zasegli pa so mu tudi skoraj novo kolo, za katerega sumijo, da je ukradeno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.