15:38, pet, 29. Mar

Zaradi neviht na Štajerskem brez elektrike več tisoč uporabnikov





Večji del države je danes zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi. Popoldanske močne nevihte, močnejši sunki vetra in udari strel so povzročili številne prekinitve oskrbe z električno energijo, po podatkih Elektra Maribor je bilo ob 15.25 brez napajanja kar 12.000 uporabnikov. Posebej hudo pa je bilo neurje na Ptuju.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Po podatkih družbe Elektro Maribor je najbolj prizadeto območje, ki ga oskrbuje razdelilna transformacijska postaja (RTP) Ptuj, in sicer na srednjenapetostnih izvodih Zavrč in Dornava.

Zaposlenim na Elektru Maribor je že uspelo zagotoviti ponovno oskrbo z električno energijo več kot 7300 oziroma 61 odstotka uporabnikom, ki jim je bila prekinjena oskrba zaradi poškodb na elektrodistribucijskem omrežju ob popoldanskem močnem neurju.

Prekinitve so poleg tega še na oskrbnem območju RTP Ljutomer, Rače in Sladki vrh. Na Elektru Maribor si prizadevajo, da bi ponovno zagotovili oskrbo z električno energijo vsem uporabnikom.

Kot je na spletnem družbenem omrežju Twitter poročal portal Neurje.si, je poplavilo center Ptuja in številne objekte ter ceste. Na Krajgarjevi ulici je močan nevihtni piš, ki je v sunkih presegel 100 kilometrov na uro, odtrgal del strehe.

“Huda ura na Ptuju že kaže grozljivo sliko posledic. Na terenu so vse razpoložljive ekipe PGD Ptuj. Tudi vse ekipe javnih služb so zunaj. Odstranjujejo padla drevesa, smetnjake, popravljajo drogove javne razsvetljave,” pa je preko družbenega omrežja Facebook sporočila županja Ptuja Nuška Gajšek.

Zaradi močnejših neviht z nalivi in sunki vetra lahko na cesti ostanejo večje količine vode. Promet se lahko upočasni, zato na prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj hitrost in način vožnje prilagodijo razmeram. Obenem pa opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.