03:16, pet, 5. Jul

Zastopnik društva kljub insolventnosti sklenil pogodbo o odstopu terjatev: Penesene vse terjatve v višini več kot 3 milijone evrov





Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so prejšnji teden zaključili predkazenski postopek s področja gospodarske kriminalitete.

“Na podlagi prijave stečajnega upravitelja društva z območja PU Maribor smo zbirali obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Dajanje prednosti upnikom po 227. členu Kazenskega zakonika (KZ-1),” so sporočili iz PU Maribor.

Ugotovljeno je bilo, da je zakoniti zastopnik društva kljub insolventnosti sklenil pogodbo o odstopu terjatev, s katerim so bile zgolj na eno gospodarsko družbo. S tem dejanjem je bila povzročena premoženjska škoda ostalim upnikom.

Osumljeni zakoniti zastopnik društva je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, saj je z namenom, da bi upravičil prenos te terjatve sestavil dve lažni listini in jih uporabil kot prave. “Na pristojno okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek, smo zoper eno odgovorno osebo društva podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Dajanje prednosti upnikom po členu 227 KZ-1 in kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin po členu 235 KZ-1,” dodajo.

Za kaznivo dejanje Dajanje prednosti upnikom po členu 227 KZ-1 je zagrožena kazen zapora do 5 let, za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin po členu 235 KZ-1 pa kazen zapora do dveh let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.