21:15, čet, 28. Mar

Zaživela aplikacija s podatki o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov





“Ena od ključnih prioritet pri razvoju mestnega avtobusnega prometa v Mariboru je njegova digitalizacija. Pomemben korak v tej smeri je razvoj aplikacije M mobilnost za pametne mobilne telefone, ki poskusno že deluje na napravah z operacijskim sistemom Android. Do testne verzije aplikacije v spletni trgovini Google play,” poroča Marprom.

Aplikacija M mobilnost za pametne telefone uporabnikom ponuja dostop do podatkov o vožnjah mariborskih mestnih avtobusov na vseh točkah poti v realnem času in spremljanje položaja vozila na izbrani liniji.

Za vožnjo, ki se še ni začela, pa aplikacija podaja podatke o planiranem voznem redu za izbrani datum, linijo in postajališče. Poleg tega omogoča načrtovanje poti med dvema določenima točkama.

Z novo aplikacijo želita MO Maribor in podjetje Marprom iz Skupine JHMB zagotoviti potnikom realne informacije o vožnjah avtobusov in sodobno možnost načrtovanja mobilnosti ter s tem izboljšati uporabniške izkušnje.

“V testnem obdobju bomo spremljali delovanje aplikacije in jo po potrebi še izpopolnili, pozneje pa razširili tudi na mobilne telefone z operacijskim sistemom iOS,” so zapisali.

V času testiranja, ki bo trajalo predvidoma 14 dni, bomo veseli morebitnih opažanj in mnenj uporabnikov; posredovati jih je mogoče na elektronski naslov aplikacija@marprom.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.