14:56, sob, 20. Apr

Zdraviliški kompleksi od zdaj le za zdraviliško zdravljenje, hotele zapirajo





Zaradi vladnega odloka o zapiranju hotelov z nekaterimi izjemami bodo slovenska zdravilišča in terme v soboto zaprla vse hotele, razen tistih, ki so namenjeni zdraviliškemu zdravljenju in obnovitveni rehabilitaciji.

Zdravilišča sicer še čakajo na pojasnilo, ali med izjeme sodi izvajanje stacionarnega in ambulantnega zdravljenja.

Zdraviliško zdravljenje in obnovitvena rehabilitacija

V Thermani Laško so za STA povedali, da bo od sobote do 5. novembra zaprt celoten kompleks Thermana Park. Odprt pa ostaja hotel Zdravilišče Laško, in sicer za vse goste, ki prihajajo na zdraviliško zdravljenje in obnovitveno rehabilitacijo. Skladno z vladnimi navodili lahko sprejmejo tudi profesionalne športnike in poslovne goste.

Nemoteno se bo izvajala oskrba stanovalcev v Domu starejših Laško, ki ga upravlja Thermana, ter fizioterapevtske storitve z oznako zelo hitro, so še navedli v Thermani Laško.

Na določene informacije še čakajo

Upoštevajoč informacije o vsebini vladnega odloka o zapiranju hotelov bodo v Termah Olimia v soboto zaprli vse termalne bazene, torej wellnessa Termalija in Orhidelia, apartmaje Rosa in Lipa, kamp Natura in hotel Sotelia. “Trenutno še čakamo na pojasnilo, ali med izjeme sodi tudi izvajanje stacionarnega in ambulantnega zdravljenja. V tem primeru bo ostal odprt le Hotel Breza, v katerem je tudi terapevtski bazen, ki bo deloval za potrebe teh gostov,” so za STA povedali v Termah Olimia.

Tudi Rimske terme bodo v soboto zaprle svoje nastanitvene in bazenske zmogljivosti. Kot so povedali za STA, bodo imeli nekaj poslovnih gostov, za zunanje goste pa bodo zaprti.

Sprejemali bodo gostje napotene preko Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Direktor Term Dobrna Leon Tomašić pa je za STA pojasnil, da trenutno izvajajo zdraviliško zdravljenje, ki je dovoljeno, in zato bodo tudi še naprej sprejemali gostje, napotene preko Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije na zdraviliško zdravljenje.

Terme Topolšica so Hotel Vesna, apartmaje ter bazenski kompleks zaprli že v sredo. Vse rehabilitacijske programe, kot so ambulantna fizioterapija, stacionarno zdraviliško zdravljenje ter obnovitvena rehabilitacija, pa bodo za enkrat izvajali nespremenjeno, je zapisano na spletnih straneh term.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.