14:34, pet, 29. Mar

Zdravstveni delavci bodo morali vračati preveč obračunane plače





Delavci bolnišnice Izola morajo vrniti preveč obračunane plače, poročajo Primorske novice. Delavce Splošne bolnišnice Izola naj bi te dni presenetil dopis vodstva, da je prišlo med lanskim decembrom in letošnjim avgustom do “odklona pri obračunu plač” in da bodo morali preplačano razliko vrniti.

Gre za zneske med nekaj 100 in nekaj 1000 evri bruto na zaposlenega. Sindikati v bolnišnici od vodstva bolnišnice želijo pojasnila. V bolnišnici, so po informacijah Primorskih novic, v dopisu zaposlenim zapisali, da je šlo v omenjenem obdobju za uporabo nepravilne formule za obračun plač in normiranega števila ur v primerih bolniške odsotnosti, letnega dopusta in drugih odsotnosti.

Ne vedo kakšen je ta odklon pri obračunu plač

V bolnišnici so zaposlenim zapisali, da okoliščine še proučujejo, a so jim tudi že poslali višine bruto zneskov, ki jih morajo vrniti, in v podpis izjavo, s katero izberejo, ali bodo denar vrnili v enem, dveh ali treh obrokih.  “Zaposleni so dobili bruto zneske, ki jih morajo vrniti, a ne poznajo razlogov za to, ker jih bolnišnica ni navedla. Ne vedo, kakšen je ta ‘odklon’ pri obračunu plač, ki niti ni pravni termin. Obenem pa bolnišnica zadevo še preučuje” za omenjen medij pojasnjuje Damjan Polh, podpredsednik zdravniškega sindikata Fides, zaposlen v izolski bolnišnici. Konkretne številke za vračilo pa niso majhne, od nekaj 100 do nekaj 1000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.