23:33, čet, 28. Mar

Že deset okuženih v enoti Doma Danice Vogrinec Maribor na Taboru





Direktor Doma Danice Vogrinec Maribor Marko Slavič je potrdil, da je po novih testiranjih potrjenih še devet okužb. Z novim koronavirusom je okuženih še pet oskrbovancev in štirje zaposleni, skupaj s potrjeno prvo okuženo oskrbovanko jih je za zdaj deset.

V današnji izjavi je direktor doma Marko Slavič izpostavil, da gre za precej nepredvidljivo situacijo, kajti nihče od okuženih ni kazal značilnih znakov okužbe. Prva okužena je sicer imela prebavne motnje in za malenkost zvišano telesno temperaturo, zaradi česar so jo takoj obravnavali in nato tudi takoj ukrepali. Čeprav okuženi stanovalci ne kažejo znakov obolenja, so jih prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Ugotovili so širjenje okužbe, ne pa tudi njenega izvora.

Direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič pred DE Tabor

V torek so tako izolirali 28 zaposlenih od približno 70 zaposlenih. Slavič je opozoril, da gre za kar tretjino zaposlenih, kar pomeni, da se že pozna pri organizaciji dela. Da bi rešili to situacijo, je Slavič že pozval državne organe, da bi organizirali rezervne sile, ki bi lahko priskočile na pomoč. Domovi za starostnike namreč po njegovih besedah niso organizirani za epidemije, ampak za varstvo in oskrbo starostnikov.

Naj spomnimo: po ponedeljkovi ugotovljeni okužbi ene od stanovalk so zaprli enoto Tabor za obiske, nato so zaprli že enoto Pobrežje. Prehodi med obema enotama so po direktorjevih besedah spravljeni na minimum, opozarja pa, da morajo tako stanovalci kot njihovi svojci upoštevati navodila, da ne bi ob morebitnih stikih, četudi samo čez ograjo, prišlo do vnosa in širjenja bolezni. Testiranja v enoti Tabor še opravljajo, testirali pa bodo prav vse stanovalce in zaposlene.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.