21:23, čet, 28. Mar

Ženske so organizirano kradle po prodajalnah, policisti so jim stopili na prste …





Devet žensk se je zaradi tatvin na Gorenjskem znašlo v priporu, potem ko so gorenjski kriminalisti preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete iz prejšnjega tedna in kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij.

Za vseh devet so po privedbi na pristojno sodišče odredili pripor. Vse osumljenke so že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Osumljenke so stare med 19 in 46 let. Na območju Bleda in Radovljice pa so kradle v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Odtujene artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Prvič so jih pri dejanju 23. novembra zalotili na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so jih tudi prijeli.

Osumljenke so se razbežale, policijske patrulje so jih ujele

V prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila. Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3000 evrov. Večino stvari so že vrnili trgovcem.

Za kaznivo dejanje tatvine je zagrožena zaporna kazen do pet let.
Vir: STA

(Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.