22:14, tor, 16. Apr

Zgodovinski prestop: Dominika Čonč v AC Milan





Slovenska nogometna reprezentantka Dominika Čonč, ki velja za eno izmed najboljših slovenskih nogometašic, se seli v Italijo. Čončeva je poskrbela za najbolj odmeven prestop v zgodovini slovenskega ženskega nogometa. 26-letna Mariborčanka je podpisala enoletno pogodbo z italijanskim prvoligašem – AC Milan.

Čončeva je izredno vesela, da bo v prihodnji sezoni nosila črno-rdeč dres. “Občutki ob podpisu za tako velik klub kot je AC Milan so res fenomenalni. V moji karieri to pomeni en preskok na višjo raven. Iz povprečnega kluba se selim v eno res veliko svetovno ime, ki se v top ligi bori za prvaka in za ligo prvakinj. Pričakovanja so res ogromna. Glede na to, da smo del tako velikega moškega kluba, pričakujem, da so pogoji res na najvišji ravni. Ob enem pa se zavedam velike odgovornosti in pritiska, ki ga prinaša takšno ime. Se pa s tem ne obremenjujem, saj iz dneva v dan delam dobro in sem tako fizično kot tudi psihično res dobro pripravljena na ta nov izziv. Samo na polno, 150 odstotkov na vsakem treningu in tekmi ter samozavestno in mislim, da rezultat ne bo izostal,” je dejala 26-letna nogometašica.

Dominika Čonč
Dominika Čonč

Kariero začela pri ŽNK Maribor

Nogomet je sicer začela trenirati leta 2006 v Mariboru pri NK Železničar. Po šestih letih treninga se je pridružila ŽNK Maribor, nato pa odigrala sezono v dresu Krke, kjer je prvič zaigrala tudi sezono v Ligi prvakinj. Nato jo je pot vodila na študij in igranje nogometa za univerzo v Tennessee. Po štirih letih se je vrnila v Slovenijo, kjer je polovico sezone nosila dres Pomurja, drugo polovico sezone pa je odigrala v domačem Mariboru. Leta 2016 je Dominika prvič podpisala profesionalno pogodbo. V sezoni 2016/2017 je nosila dres danske ekipe Fortuna Hjorring, kjer je drugič zaigrala v Ligi prvakinj. Leto kasneje se je prvič preizkusila v Španiji, kjer je oblekla dres RCD Espanyol de Barcelona. Zadnjo sezono 2018/2019 je ponovno igrala v Španiji, tokrat v dresu Malaga CF. Čončeva je skozi kariero osvojila kar nekaj nazivov MVP, v Španiji pa se je uveljavila kot ena izmed najboljših veznih igralk.

Dominika Čonč

Dominika Čonč je lahko vzor vsem slovenskim mladim igralkam. S trdim delom in treningom je prvič oblekla dres ženske slovenske nogometne reprezentance pri 16-letih. Trenutno med članicami velja za eno izmed vodilnih igralk na terenu. Letos slovenske nogometašice od konca avgusta naprej čakajo tudi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.