16:30, sob, 29. Jun

ZGODOVINSKO: Slovenija v osmini finala evropskega prvenstva!





V Kölnu se je ob 21.00 začela tekma evropskega prvenstva v nogometu med Slovenijo in Anglijo. Varovancem Matjaža Keka je že točka prinesla zgodovinski preboj v osmino finala.

Zmaga ali remi sta naši izbrani vrsti zagotavljala preboj v nadaljevanje tekmovanja. In res, Slovencem je uspel velik remi proti favorizirani Angliji. Matjaž Kek je začel z že preverjeno enajsterico: Oblak, Karničnik, Bijol, Drkušić, Janža, Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar, Šporar in Šeško. Ob isti uri se je igral še drugi dvoboj skupine C Srbija – Danska.

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v izločilne boje velikih tekmovanj. Potem ko je v zadnjem krogu skupinskega dela v Kölnu igrala 0:0 z Anglijo, se je prebila v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji.

V osmino finala so se iz skupine C uvrstile Anglija, Danska in Slovenija, medtem ko se četrtouvrščena Srbija poslavlja od letošnjega turnirja v Nemčiji.

Slovenija bo osmino finala igrala bodisi v ponedeljek, 1. julija, ob 21. uri, v Frankfurtu s Portugalsko, bodisi v torek, 2. julija, ob 18. uri v Münchnu z zmagovalko skupine E – na nasprotnike bo treba počakati do konca skupinskega dela Eura 2024.

Slovenija je prvič na EP nastopila leta 2000, v letih 2002 in 2010 pa je igrala na svetovnih prvenstvih. Takrat je vselej izpadla po skupinskem delu, tokrat pa ji je uspel največji uspeh v zgodovini slovenskega reprezentančnega nogometa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.