07:54, sob, 20. Apr

Zgornjo Dravsko dolino obiskali vidnejši predstavniki SD





Zgornjo Dravsko doline so danes obiskali predstavniki SD na čelu s predsednikom SD Igorjem Lukšičem in ministroma iz vrst SD Dejanom Židanom in Jernejem Pikalom. Lukšič je ob koncu obiska v izjavi za novinarje izrazil zadovoljstvo. Kot je dejal, je obisk pokazal podporo ljudi vladi in stranki, hkrati pa so sami z obiskom izrazili podporo ljudem.

sd

Predstavniki SD so obiskali občine Ruše, Podvelka, Ribnica na Pohorju in Radlje ob Dravi ter se med drugim srečali z župani in vodstvi občin, obiskali kmetijo Šarh in se seznanili z delom sušilnice lesa investitorja Sintgen ter žage investitorja Timberia.

Kot je v Radljah ob Dravi novinarjem povedal Lukšič, so se seznanili s težavami pri črpanju sredstev za nekatere projekte, med drugim za turistične zmogljivosti v Ribnici na Pohorju, pa tudi z nekaterimi uspešnimi projekti, kot je elektrarna v Rušah, ki kot surovino uporablja lesne odpadke in les in trenutno zaposluje 25 delavcev. “Les je za ta del pod Pohorjem ena od ključnih surovin, ki jo je treba začeti izkoriščati, ker to daje delovna mesta, zlasti za mlade,” je dejal Lukšič.

Z razmerami v gozdno-lesni panogi in kmetijstvu v Dravski dolini se je seznanil tudi minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan. Občine Radlje ob Dravi, Podvelka in Ribnica, ki so zaradi visoke brezposelnosti del problemskega območja Maribora z okolico, bodo v okviru vladnih ukrepov imele prednost pri razpisih za razvoj podeželja v smislu, da bodo projekti s tega ogroženega območja ocenjeni z dodatnimi točkami. Minister je interesente pozval, da naj se letos ob pomoči kmetijskih svetovalnih služb pripravijo na razpise, ki bodo prvi predvidoma objavljeni v 2015.

Sicer pa je minister Židan napovedal, da bo območju Dravske doline, poleg območja Obale, Krasa in Suhe krajine, v novi finančni perspektivi do 2020 deležno državnih in evropskih sredstev za stabilizacijo oskrbe z vodo.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je med drugim obiskal Gimnazijo in srednjo kemijsko šolo Ruše ter tamkajšnji dijaški dom in pohvalil delo teh institucij.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.