19:22, čet, 25. Apr

“Zgroženi in globoko razočarani, da se ponovno ruši otroška srčna kirurgija v Sloveniji”





V Društvu Viljem Julijan smo zgroženi in globoko razočarani, da se ponovno ruši otroška srčna kirurgija v Sloveniji,” so se po novici, da odhaja priljubljen kirurg odzvali v društvu.

Začeli z nacionalno kampanjo za rešitev programa otroške srčne kirurgije

“Šokirani, pretreseni in zelo žalostni smo ob novici, da je sodelovanje z UKC Ljubljana prekinil vrhunski češki otroški srčni kirurg Roman Gebauer, s tem pa se je močno zamajal program otroške srčne kirurgije na UKC Ljubljana. Globoko se zavedamo, kako zelo nujno in življenjsko pomembno je, da imajo otroci s prirojenimi srčnimi napakami zagotovljen ustrezen program otroške srčne kirurgije,” poudarijo.

“Zato smo v Društvu Viljem Julijan z Gregor Bezenšek ml. – SoulGreg Artist in Nino ob trenutnem dogajanju v UKC LJ in ponovnem rušenju programa otroške srčne kirurgije začeli z nacionalno kampanjo za rešitev programa otroške srčne kirurgije, še bolj pa se bomo zavzemali za ustanovitev ustreznega centra otroške srčne kirurgije, kot ga že vrsto let priporočajo tudi strokovnjaki.”

“Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi dosežemo resničen premik in resnično trajno in ustrezno strokovno rešitev, ki bo prinesla to, da bo za vse slovenske male borce, ki se rodjio s prirojenimi srčnimi napakami naboljše poskrbljeno – kot je povedal dr. Gebauer – OTROCI S SRČNIMI NAPAKAMI SI ZASLUŽIJO SAMO NAJBOLJŠE,” še zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.