02:19, tor, 23. Jul

Zlaganje prtljage za dopust: Kdo uživa v tem, kdo pa mora večkrat dati v prtljažnik in iz njega, dokler ni vse na svojem mestu





Ko se odpravljamo na dopust, je pakiranje kovčkov ključni korak, ki lahko vpliva na celotno izkušnjo potovanja. Če gremo samo za nekaj dni na morje, v planine ali v toplice, potrebujemo manj stvari. Vendar pa, ko se odpravljamo na daljši dopust, se stvari zapletejo.

Pomembno je razmisliti, ali bomo na lokaciji sami kuhali in pripravljali hrano, potrebujemo za to posodo, bomo sami prali perilo ali pa bomo imeli vse na voljo. Ali potrebujemo še potapljaško opremo, kolesa in še mnogo drugega?  Prav tako je način prevoza ključen – potovanje z avtom, letalom, avtobusom ali avtodomom zahteva različno pripravo.

Nekateri so pravi mojstri pakiranja in naredijo seznam potrebnih stvari, ki jih nato učinkovito zložijo v prtljažnik. Drugi pakirajo “na pamet” in pogosto pozabijo na kaj pomembnega. Tretji se med pakiranjem znajdejo v popolnem kaosu. Poglejmo, kako bi pripadniki posameznih astroloških znamenj pripravili prtljago za desetdnevni dopust na morju in kako bi to zložili v prtljažnik vozila.

Ovni (21. marec – 19. april)

Ovni so energični in impulzivni, zato pogosto pakirajo v zadnjem trenutku. Njihov seznam je kratek, a obsežen – nekaj oblačil, kopalke, športna oprema in osnovne toaletne potrebščine. V prtljažnik zložijo hitro, vendar učinkovito. Pakiranje jim ni v posebno veselje, a hitro opravijo.

Biki (20. april – 20. maj)

Biki so praktični in organizirani. Naredijo podroben seznam, ki vključuje vse od oblačil, kopalk in brisač do hrane, če bodo kuhali sami. Pri zlaganju v prtljažnik so skrbni in pazljivi, da je vse na svojem mestu. Pakiranje jim prinaša določeno zadovoljstvo, saj radi poskrbijo, da je vse pripravljeno.

Dvojčki (21. maj – 20. junij)

Dvojčki so spontani in prilagodljivi. Njihovo pakiranje je pogosto kaotično, saj želijo vzeti čim več stvari. V prtljažnik zložijo vse, kar jim pride pod roko, a se medtem zabavajo in smejijo. Potrebujejo nekaj pomoči, da vse ustrezno organizirajo, da bodo vedeli potem, kje je kaj.

Raki (21. junij – 22. julij)

Raki so skrbni in domačni. Njihov seznam vključuje vse, kar potrebujejo za udobje in domačnost, vključno z družinskimi igrami in knjigami. Pri zlaganju v prtljažnik so natančni, a potrebujejo nekaj časa, da vse skrbno pospravijo, saj ob tem zelo razmišljajo.  Pakiranje jim ni v posebno veselje, a ga opravijo temeljito.

Levi (23. julij – 22. avgust)

Levi so samozavestni in radi imajo prestiž. Njihov seznam vključuje modne obleke, dodatke in luksuzne toaletne potrebščine. Pri zlaganju v prtljažnik so organizirani, saj želijo, da je vse popolno. Pakiranje jim je v veselje, saj vidijo priložnost za izražanje svoje osebnosti, ta se mora videti tudi v razporeditvi kovčkov, nahrbtnikov in drugega.

Device (23. avgust – 22. september)

Device so natančne in organizirane. Naredijo podroben seznam, ki vključuje vse možne scenarije. Pri zlaganju v prtljažnik so izjemno natančne in pazljive. Pakiranje jim prinaša zadovoljstvo, saj rade poskrbijo za vse podrobnosti. A to se lahko zgodi tako, da bodo pri tem doživele tudi nekaj stresa, saj bodo kupčkale stvari.

Tehtnice (23. september – 22. oktober)

Tehtnice so estetske in uravnotežene. Njihov seznam vključuje lepe obleke in dodatke ter nekaj udobnih oblačil. Pri zlaganju v prtljažnik pazijo, da je vse lepo urejeno in barvno usklajeno. Pakiranje jim je v veselje, saj uživajo v ustvarjanju lepih kombinacij. Skušale bodo vse zložiti tudi praktično.

Škorpijoni (23. oktober – 21. november)

Škorpijoni so intenzivni in premišljeni. Njihov seznam vključuje vse, kar potrebujejo za udobje in varnost. Pri zlaganju v prtljažnik so natančni in skrbni. Pakiranje jim ni v posebno veselje, a ga opravijo temeljito. In če je treba, bodo to ponavljali, dokler ne bodo zadovoljni. Le motite jih ne pri tem.

Strelci (22. november – 21. december)

Strelci so pustolovski in sproščeni. Njihov seznam vključuje osnovne stvari, saj so pripravljeni na avanturo. Pri zlaganju v prtljažnik so spontani in učinkoviti. Pakiranje jim je v veselje, saj vidijo priložnost za novo avanturo. A lahko se jim zgodi, da bodo kako pomembno stvar dali čisto spodaj, namesto zgoraj.

Kozorogi (22. december – 19. januar)

Kozorogi so odgovorni in organizirani. Naredijo podroben seznam, ki vključuje vse potrebno za udobje in varnost. Pri zlaganju v prtljažnik so natančni in skrbni. Dobro bodo razmislili, kje mora kaj biti. Pakiranje jim prinaša zadovoljstvo, saj radi poskrbijo za vse podrobnosti.

Vodnarji (20. januar – 18. februar)

Vodnarji so inovativni in sproščeni. Njihov seznam vključuje osnovne stvari, a dodajo tudi nekaj nenavadnih predmetov. Pri zlaganju v prtljažnik so sproščeni in kreativni, tudi domiselni, zato zložijo lahko že v prvem poskusu. Pakiranje jim je v veselje, saj uživajo v ustvarjanju novih kombinacij.

Ribe (19. februar – 20. marec)

Ribe so sanjave in intuitivne. Njihov seznam vključuje vse, kar potrebujejo za sprostitev in udobje. Pri zlaganju v prtljažnik so natančne in skrbne. Pakiranje jim ni v posebno veselje, a ga opravijo temeljito, včasih tudi tako, da trikrat dajo v prtljažnik in iz njega, dokler ni vse na svojem mestu.

Pakiranje kovčkov za dopust je lahko stresno, a z dobrim načrtovanjem in razumevanjem lastnih potreb lahko postane prijetno opravilo. Ne glede na vaše astrološko znamenje, je ključ do uspešnega pakiranja v pripravi in organizaciji. Uživajte v dopustu in se sprostite!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.