21:59, tor, 23. Apr

Zlato priznanje dijakov za nov turistični produkt – ogled največjih mariborskih znamenitosti na kolesu





Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) so ponosni na dosežke njihovih dijakinj in dijakov, s katerimi potrjujejo, da programi, po katerih se izobražujejo, sledijo sodobnim smernicam v panogah turizma in gostinstva.

“V sklopu letošnjega sejma Alpe-Adria so naši dijaki osvojili zlato priznanje za nov turistični produkt, ki so ga razvili v okviru šolskega izobraževanja. Gre za ogled največjih mariborskih znamenitosti na kolesu. Ker se lahko v Mariboru pohvalimo z izjemno uspešno mrežo izposoje javnih koles MBajk, so dijaki v svoj nov turistični produkt vključili tudi to storitev,” razlaga ravnatelj SŠGT Maribor Dušan Erjavec.

Zato se bomo na svetovni dan Zemlje, v soboto, 22. aprila, usedli na kolesa in se odpravili po Mariboru. “Voden kolesarski ogled se bo začel ob 10. uri, ko se zberemo pred TIC-em na Partizanski cesti. Za dober začetek se bomo okrepčali, nato pa predvidoma eno uro kolesarili med mariborskimi turističnimi točkami,” pojasni Dušan Erjavec.

Uporabijo lahko tudi svoje kolo

Udeleženci, katerih število je omejeno, se lahko na svojevrstno turistično doživetje prijavijo na spletni strani šole. Za izlet po Mariboru se lahko pripeljejo tudi s svojim kolesom. “Vsi tisti, ki bi se želeli naučiti enostavne izposoje MBajk koles, lahko izkoristijo to priložnost, saj bodo dijaki pokazali tudi, kako enostavno je postati nov MBajk uporabnik,” pove Dušan Erjavec.

Voden kolesarski ogled Maribora in izposoja Mbajk kolesa sta za udeležence brezplačna, kljub temu pa bodo veseli prispevkov v višini 10 €, ki jih bodo udeleženci namenili šolskemu solidarnostnemu skladu, preko katerega na šoli omogočamo udeležbo v različnih plačljivih šolskih aktivnostih najbolj ranljivim skupinam dijakinj in dijakov.

Vsak udeleženec bo ob koncu ogleda prejel tudi priložnostno darilce, ki ga bo spominjalo na to edinstveno in z zlatim priznanjem nagrajeno izkušnjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.