20:48, pet, 19. Apr

Znan datum, kdaj bo končno stekel promet po ruško-selniškem mostu





Kot smo poročali na Lokalec.si, je bil predviden datum za odprtje ruško-selniškega mostu, 4. oktober, a kot kaže bodo odprtje prestavili za več kot 14 dni.

Na spletni strani Vlade RS pa zdaj razkrivajo nov uraden datum odprtja mostu: “Državna sekretarka na Ministrstvu za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek se bo v soboto, 22. oktobra 2022, udeležila dogodka ob sprostitvi prometa čez most na Dravi.” Zapišejo še, da se dogodek prične ob 10. uri.

Domačini, ki že nestrpno čakajo na ponovno odprtje mostu, bodo zaradi tega verjetno malce nejevoljni, saj gre za edino neposredno prometno povezavo med Selnico ob Dravi in Rušami. Pot iz Ruš v Selnico ob Dravi, ki znaša čez most štiri kilometre, je po obvozu čez Maribor daljša za okoli 20 kilometrov.

Rekonstrukcija mostu poteka od lanskega maja

Obnova mostu, je sicer trajala od lani maja. V sklopu rekonstrukcije je bila načrtovana razširitev mostu s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti. Zato bo objekt po obnovi širši za okoli tri metre, dobil bo tudi novo ograjo. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 2,4 milijona evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.