12:30, sob, 20. Apr

Znan datum slovesa od pokojnega župana Branka Ledineka





V nedeljo je pretresla vest, da je umrl župan Občine Rače-Fram, Branko Ledinek. Znano je, kdaj se bodo poslovili od njega.

“Žalna seja v spomin gospodu županu bo potekala jutri, v četrtek, 16. 2. 2023 v Beli dvorani. Žara spoštovanega in cenjenega župana Občine Rače – Fram bo pripeljana v Belo dvorano gradu Rače v petek, 17. 2. 2023, kjer se bomo od njega poslovili med 9. in 13. uro,” so sporočili iz občine.

Žalna knjiga v spomin županu je odprta danes odprta do 17.00 ure in jutri, v četrtek, 16. 2. 2023 od 8.00 do 15.00 ure.

Njegova smrt prizadela številne: “Ob tvojem odhodu si nam pustil brezno, ki ga ne moremo zapolniti.”

Branko Ledinek je bil ljudski župan, prisluhnil je željam občanov, med zaposlenimi pa je bil izjemno priljubljen. Nekaj vrstic v slovo je zapisal tudi župan občine Hoče-Slivnica Marko Sošrak, njegov zapis objavljamo v celoti:

“V soboto 11.2.2023 si opravil zadnjo službeno dolžnost. Želel si, da tudi sam prisostvujem obredu. Hvaležen sem, da sem lahko sodeloval pri železni poroki (70 let zakonskega stanu). Verjetno si prvi župan, ki je 4 krat poročil isti par in sicer zakonca Rajtmajer iz Hotinje vasi. Prvič si jih poročil pred 20 leti, ko sta obnovila obljubo pri svoji zlati poroki. V soboto si tudi rekel, da se vidimo čez 5 let, ko bosta ponovno obnovila zaobljubo…

Prosil si me, da ti posredujem slike dogodka, ko jih prejmem, da jih želiš objaviti na FB. Ker nisi uspel, sem to storil namesto tebe. Branko hvala ti za vse. Od najinega prvega srečanja si verjel vame in mi bil na razpolago kadarkoli sem te poklical. Ob tvojem odhodu si nam pustil brezno, ki ga ne moremo zapolniti. Drži kar je rekel Mitja: Tisti zgoraj bodo dobili najboljšo družbo. Branko, drži se. Iskreno sožalje njegovim najbližjim.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.