08:37, pet, 19. Apr

Znan nov kandidat za predsednika države





Za kandidaturo za predsednike republike se je odločil tudi Ludvik Poljanec, predsednik politične stranke Stara pravda – Stranka prava.

Poljanec je zagovornik človekovih pravic in je slovenske državljane zastopal tudi pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Že 24 let je aktiven na Evropskem sodišču v Strasbourgu, Franciji, navajajo na RTV SLO.

Kot vzrok za kandidaturo je navedel, da večina zadev, ki smo si jih Slovenci zadali kot cilj ob plebiscitu leta 1990, ne deluje. Sam je bil tudi član plebiscitne komisije. Zdi se mu, da aktualna politika ne vzdržuje pravno socialne države s tem ko “ne izvršujejo ustave, sodb evropskega sodišča, pameti in razuma,” so zapisali na RTV SLO.

Za kandidaturo se je med drugim odločil tudi zaradi neenakosti, meni, da se ta kaže že v volilnih sistemih oziroma pri tem, koliko podpisov mora zbrati predsedniški kandidat glede na to, če kandidira brez stranke, s stranko ali parlamentarno stranko.

To je zame prvovrstna butalščina, na katero opozarjam že najmanj deset let, vendar ni nobenega pametnega ukrepa aktualnih politik,” pravi. Med “levimi in desnimi” politikami pa sam ne vidi razlike, je še povedal za RTV SLO.

Kot druge razloge je za kandidaturo je navedel tudi socialno stanje državljanov, prekrškovno politiko in neskladnosti pri pokojninah. Zavzema se za nov plačni sistem in spremembo dohodninske lestvice, za kar meni, da je dolžnost predsednika republike. Ta mora po ustavi zagotavljati socialno in enakopravno državo, je prepričan, so zapisali na RTV SLO.

Poljanec pa je tudi predsednik stranke Stara pravda – Stranka prava, ki je v koaliciji Zavezništvo osvobodimo Slovenijo, ki jo vodi Andrej Šiško, kandidirala na državnobzorskih volitvah. Kot laik zastopa slovenijo pred Evropskim sodiščem v Strasbourgu in čeprav ni diplomiran pravnik, je zmagal v dveh primerih, navajajo na RTV SLO.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.