08:47, čet, 2. Dec

Znane podrobnosti požara, v katerem je umrla ena oseba

V nočnem požaru v Plodršnici je gorela stanovanjska hiša. Prva obvestila so kazala na to, da so se iz gorečega objekta uspeli rešiti štirje stanovalci, ki so prijavljeni na tem naslovu, vendar se je kasneje izkazalo, da je v času požara v stanovanjski hiši od teh štirih bila oz. spala le ena oseba in njen pes. Ostalih treh v hiši v času požara ni bilo.

V požaru je ena oseba umrla, o čemer smo že poročali. Policisti so zdaj sporočili, da dokončna identifikacija trupla ni bila možna, skoraj zagotovo pa gre za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše.

Kriminalisti so ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena in da je do požara prišlo zato, ker je pokojni neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo, kar je sicer počel pogosto.

Požar je izbruhnil v pokojnikovi sobi, iz katere se težje gibljiv pokojni ni uspel rešiti, prav tako pa mu zaradi preveč razvitega ognja in dima ni več mogla pomagati oseba, ki je spala nadstropje nad njim in jo je zbudil ropot ob požaru. Požar so kasneje pogasili gasilci. V požaru, ki se ni razvil na preostali del hiše, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.

Ogleda, ki so ga opravili mariborski kriminalisti, se je udeležil tudi dežurni državni tožilec, dežurna preiskovalna sodnica pa je ogled prepustila policiji. O zbranih obvestilih bodo kriminalisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *