11:38, sre, 24. Apr

Znano, do kdaj bi naj trajal popolni “lockdown” v Avstriji





Avstrijski politiki so včeraj dejali, da upajo, da je tokrtani “lockdown” res zadnji.

Četrta “lockdown” v Avstirji velja od ponedeljka 22. novembra, do 13. decembra. Prav tako je obvezno cepljenje.

“Kljub vsem prizadevanjem nismo uspeli prepričati dovolj ljudi, da bi se cepili,” je v petek dejal zvezni kancler Alexander Schallenberg. Preveč jih je, ki so jih “podpihovali radikalni aktivisti proti cepljenju”, poroča krone.at. Posledica: “prenatrpane enote intenzivne nege. Tega si nihče ne more želeti.”

Za necepljene bo “lockdown” veljal tudi po po 13. decembru

Od ponedeljka naprej za vse – ne glede na to, ali so bili cepljeni ali ne – velja “lockdown”. Po znanih pravilih se zapira vse: gastronomija, kulturne prireditve in objektu, trgovina – razen trgovin za vsakodnevne potrebe. Šole in vrtci ostajajo odprti za tiste, ki jih nujno potrebujejo. Velja tudi policijska ura od 22. ure, obstajajo le redke izjeme. “Lockdown” se samodejno konča 13. decembra – za cepljene in prebolevnike. Za necepljene se nadaljuje, še zapišejo pri krone.at.

Splošno obvezno cepljenje menijo, da jih bo pripeljalo iz začaranega kroga “val, zaklepanje, val, zaklepanje”. Tega si niso želeli, a menijo, da se morajo zdaj soočiti z dejstvi”, je dejala kancler. Obvezno cepljenje, naj bi začelo veljati od februarja. Po štirih mesecih pa se boste lahko odpravili po poživitveni odmerek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.