02:35, čet, 25. Apr

Znano kako je prišlo do smrtne delovne nesreče na cesti v Hočah





Že včeraj smo poročali o tragični delovni nesreči na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah. Zdaj je jasno kako je do nesreče prišlo.

Včeraj malo po pol tretji uri popoldne je prišlo do delovne nesreče na gradbišču na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah. Zdaj pa so iz Policijske uprave Maribor sporočili podrobnosti.

Včeraj,  okoli  14.25  je  na gradbišču regionalne ceste II. reda RC 430 na Ljubljanski  cesti  v  Spodnjih  Hočah,  v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, prišlo do nesreče pri delu, v kateri je umrl 51-letni delavec. V  času  nesreče  je  bil  desni  prometni  pas  te ceste, gledano iz smeri Slivnice  proti  Bohovi,  zaprt  za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Levi  prometni pas v isti smeri je bil odprt za promet, pasova pa so ločili prometni stožci.

Delavec po zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce 

Tik  pred  nesrečo  je  31-letni voznik tovornega vozila, zaradi dela vozil vzvratno  po gradbišču regionalne ceste, po zaprtem, desnem prometnem pasu, v  smeri Slivnice. Istočasno je na istem prometnem pasu opravljal dela tudi 51-letni  delavec  drugega  podjetja,  ki  je na tem zaprtem prometnem pasu prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega prometnega pasu. Hodil  je  ob robu zaprtega prometnega pasu v smeri proti Slivnici in bil s hrbtom  obrnjen  proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. Med  delom  je  opisani voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil vanj, zaradi česar se je ta opotekel in padel, tovorno vozilo pa ga je nato z  zadnjimi  levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo. Ob tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kraj  nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v  Mariboru  in  dežurna  državna  tožilka  Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.  Preiskovalni  sodnik  je  odredil  nekatera  nujna  preiskovalna dejanja,  nato  pa  pregled  prepustil policiji. Okrožna državna tožilka je kriminalistom  podala  usmeritev,  naj zbirajo obvestila zaradi utemeljitve suma  storitve  kaznivega  dejanja  Ogrožanja  varnosti  pri delu, po členu 201/5-2 Kazenskega zakonika (KZ-1).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.