21:27, čet, 28. Mar

ZPM Maribor začenja z zbiranjem prijav za letovanje





Iz Zveze prijateljev Maribor sporočajo, da so začeli zbirati informativne prijave za letovanje otrok.

FOTO: pixabay.si

POČITNICE S PRIJATELJI 2020

Kljub temu, da odgovorov na vsa vprašanja v zvezi z letovanji v Poreču in Pohorju še nimamjo, bodo z jutrišnjim dnem pričeli z zbiranjem informativnih prijav. Obrazci za predloge za zdravstvena letovanja so že pri osebnih zdravnikih otrok, prijavnice za letovanje, ki jih starši oz. skrbniki pošljejo preko navadne ali e-pošte, pa bodo od 21. 5. dalje na voljo na spletni strani ZPM Maribor.

Prav tako se pripravljajo na dnevni počitniški program v Mariboru, ki bo letos zaradi prilagoditev zaradi korona krize nekoliko drugačen, kljub temu pa bo, kot prejšnja leta, na voljo brezplačni dnevni program in vsaj dve obliki varstva z doplačilom staršev za otroke do 5. razreda osnovne šole. Podrobne informacije bodo znane v začetku junija, ko bodo na voljo tudi prijavnice za varstvo in bodo možne prijave na posamezne dnevne počitniške dejavnosti.

Telefon za otroke in mladostnike TOM® letos praznuje 30 let in v vsej svoji zgodovini njegovo delovanje nikoli ni bilo prekinjeno, nasprotno, njegov delovni čas so zaradi korona krize podaljšali.

Ker se večina otrok še ne vrača v šolske klopi in zato ostaja doma in ker vemo, da potrebujejo pogovor, bo od 18. 5. 2020 do konca šolskega leta, namesto običajnih 8 ur, TOM-ova telefonska številka 116 111 dostopna 10 ur dnevno (od 10:00 do 20:00). Otroci in mladostniki lahko vprašanja pošljejo tudi po e-pošti na tom@zpms.si ali se povežejo v spletno klepetalnico. Na spletni strani, Facebook strani TOM telefona® in v Zbiralniku idej lahko dobijo tudi aktualne informacije glede korona virusa in ideje za preživljanje prostega časa doma.

Predsednik TOM telefona dr. Albert Mrgole je ob podaljšanju dnevnega delovanja TOM-a preko spleta nagovoril tako starše, kot otroke.

USTVARJALNE DELAVNICE V DUM-u

V ponedeljek, 25. 5. 2020, ponovno odpirajo vrata Doma ustvarjalnosti mladih Maribor. Popoldanske ustvarjalne delavnice bodo otrokom na voljo od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro, zaradi zagotavljanja varnostne razdalje in drugih varnostnih ukrepov pa se bo delavnice lahko udeležilo le 6 otrok hkrati.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.