10:21, sob, 6. Jul

Žrtev slovenskih cest 12-letni deček, kombi naj bi bil na poti iz nogometnega kampa





Včeraj smo že poročali o neverjetni tragediji, ki se je zgodila na slovenski cesti pri Vrtojbi. Življenje sta izgubila dva francoska državljana. Šlo je za 40-letnika in otroka. Zdaj pa postaja jasno, da gre za 12-letnega dečka, kombi pa naj bi bil na poti iz nogometnega kampa.

Francoski mediji poročajo, da sta žrtvi sta bili v kombiju, ki je prevažal osem otrok iz Vara v poletni tabor. V okoliščinah, ki jih še ugotavljajo, je vozilo trčilo v tovorno vozilo na slovenski cesti. V prometni nesreči v Sloveniji sta ta petek umrla dva francoska državljana, med njimi tudi dvanajstletni otrok, so izvedeli iz policijskih krogov.

Ostali otroci so pretreseni 

Poškodovanih je bilo še sedem drugih otrok, ki so jih odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Slednji naj bi bili po poročanju medijev – verjetno so se vračali z nogometnega turnirja v Avstriji – lažje poškodovani, a zelo šokirani. Otroci so stari od 11 do 13 let, nihče od njih ni huje poškodovan, a so pretreseni. Kot poroča Radio Slovenija, imajo na voljo prevajalca in psihološko pomoč.

Starši pa naj bi bili že na poti iz Francije v Slovenijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.