05:05, pet, 19. Apr

Žula vodenje Nigrada uradno predal Plečku





Marko Žula, dosedanji direktor družbe Nigrad, je danes podpisal sporazum o prenehanju poslovodenja Nigrada. Po opravljeni primopredaji poslov je novemu v. d. direktorju Marku Plečku zaželel uspešno nadaljevanje zastavljenega razvoja.

marko zula

»V zadnjih dveh letih je bilo v domeni stabiliziranja poslovanja družbe narejenega veliko dobrega, toda kljub temu sem se zaradi različnih stališč in v dobro nadaljnjih poslovnih usmeritev odločil, da Nadzornemu svetu predlagam sporazumno prekinitev poslovodenja družbe Nigrad, ki je mojo odločitev soglasno podprl. Želim si, da bi Nigrad prepoznal zastavljeno politiko mednarodnega poslovanja kot svojo pomembno usmeritev tudi pod novim vodstvom. To usmeritev je podprl tudi naš največji lastnik, saj bo omogočala nadaljnji razvoj podjetja tako po izvedbeni kot tudi strokovni plati. V. d. direktorja Marku Plečku želim uspešno delo in nadaljevanje zastavljenega razvoja, kot ga podpirajo večinski lastniki, zaposleni v družbi Nigrad in nenazadnje tudi uporabniki storitev.” S temi besedami se je Žula uradno poslovil od vodenja družbe.

Marko Plečko, vršilec dolžnosti direktorja Nigrada.
Marko Plečko, vršilec dolžnosti direktorja Nigrada.

Da bi radi prihajali v službo
Novi vršilec dolžnosti Nigrada Marko Plečko pa je napovedal, da bo skušal v podjetje vrniti zaupanje, ki se je skozi čas izgubljalo. “Najbolj enostavno povedano, da zaposleni radi pridejo v službo. Ko bomo to dosegli, bodo zaposleni motivirani, bodo imeli večjo afiniteto do dela in bodo tudi rezultati bistveno boljši,” je dejal. Prvih 6 mesecev v.d.-jevstva naj bi istočasno še naprej vodil Nipo, hčerinsko podjetje Nigrada. Pričakuje sicer, da bodo določene dejavnosti iz Nipe ugasnili ali prenesli na druga podjetja. Ko bo objavljen razpis za direktorja Nigrada pa se bo nanj zagotovo prijavil: “Mislim, da tudi izpolnjujem vse pogoje“, je še povedal Plečko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.