15:59, čet, 25. Apr

Župan obrnil ploščo: Zdaj bi ponudil popust, a s proračunskim denarjem in le odjemalcem Energetike





Nadzorni svet je direktorje razrešil iz drugih poslovno ekonomski razlogov, zaradi tega ker smatrajo da direktor mora prevzeti odgovornost za nastalo situacijo, so ga razrešili je v Radijski tribuni na Radiu Maribor razložila Mateja Cekić, glavna nadzornica v Energetiki Maribor.

Gost Radijske tribune na Radiu Maribor je bil tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič, ki je danes že predstavil nove rešitve za visoke zneske na položnicah Mariborčanov za ogrevanje. Najprej je namreč govoril o obročnem odplačevanju, razlike med lansko in letošnjo položnico, zdaj pa že govori še o dodatnem popustu na položnico.

Želel, da odstopi, a ker ni, so ga razrešili

Spomnimo, v torek odstavljeni direktor Alan Perc, je županu v ponedeljek, predlagal komercialni popust za položnice za november in december (30 in 40 odstotni popust), ki bi ga podjetje krilo iz predvidenega dobička. Arsenovič je njegov predlog zavrnil, rekel mu je celo naj odstopi. Naslednji dan ga je nadzorni svet Energetike Maribor razrešil, saj Perc svojega odstopa ni ponudil in očitno je moral želje župana izpolniti nadzorni svet.

Da se obnaša, kot da je Javni holding Maribor, katerega del je tudi Energetika Maribor, njegova lastnina, poudari tudi mestni svetnik Primož Juhart iz LPR.

Mariborski župan Saša Arsenovič meni, da bi predlog Perca preveč oslabil javno podjetje, zato bo občina položnice občanov subvencionirala iz proračuna v višini 30 odstotkov. Za to bo namenila okoli 700 tisoč – 800 tisoč evrov, predlog pa mora potrditi še mestni svet, je povedal na Radijski tribuni na Radiu Maribor.

Skrbi ga poslovanje Energetike, je pa pripravljen dati denar iz občinskega proračuna, v katerega denar prispevajo vsi občani. 

Torej župana skrbi za poslovanje Energetike Maribor, s strani katere je Mestna občina v zadnjih dveh letih dobila 2,1 milijona evrov, je pa pripravljen obremeniti mestni proračun in s tem občane, da tako rečeno pokrije 30 odstotkov zneska položnic tistim, ki se ogrevajo z Energetiko Maribor.

Denar v proračun prispevajo prav vsi občani, a popust bi dobili le odjemalci Energetike Maribor.  Ob tem pa bo gospodinjstvom, priključenim na daljinsko ogrevanje Energetike, mariborski Holding omogočili še obročno odplačevanje. Župan je ob tem napovedal tudi energetski vavčer v višini 10 evrov, ta bi bil za vsa gospodinjstva v Mestni občini Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.