22:02, čet, 25. Apr

Župana Arsenoviča na redno sejo Mestnega sveta Mestne občine Maribor ni bilo





Danes se odvija 32. redna seja Mestnega sveta Mestne občine. Kot smo že poročali, mariborski župan zaradi incidenta izgublja koalicijske partnerje. Lista kolesarjev in pešcev je pred pričetkom sporočila, da z današnjim dnem izstopa iz koalicije župana.

Na sejo župana ni bilo zaradi slabega počutja

“Rad bi sporočil, da je župan sporočil, da se izredno slabo počuti in ga na danes na sejo ne bo. Glede na pooblastilo njegovo in predlog njegov, bom sejo vodil jaz,” je dejal podžupan MOM Samo Peter Medved.  

“V imenu dela mestnih svetnikov in v svojem osebnem vam vročam odstopno izjavo, s katero boste pokazali, da stojite za svojimi dejanji, ki so razbesneli mariborsko in slovensko javnost,” je dejal mestni svetnik Miha Recek, a mu je podžupan vzel besedo: “To ni proceduralna, tako, da vam vzamem besedo.”

Rosana Klančnik iz MOM je v nadaljevanju pojasnila, da je Recek poslal dopis z željo, da se to uvrsti med točke dnevnega reda. Prebrala je dopis, v katerem je med drugim pisalo, da bi z odstopom omogočil normalno delo mestnega sveta in da bi do rednih volitev vodenje mesta prevzet izvoljen član mestnega sveta, za katerega bi demokratično odločili svetniki.

“23. in 27. član ne določata tega, kar je Recek napisal. Torej, da bi mesto upravljal nekdo iz mestnega sveta. V skladu s 40. členom in določili o lokalnih volitvah, bi se v primeru odstopa župana morale izvesti nadomestne volitve, saj je do poteka mandata več kot 6 mesecev. Kar pomeni, da bi se opravile volitve za nekoga in bi se ta volilna opravila zavlekla v opravila za redne volitve in ne drži navedba, ki jo j podal Recek. 23. član določa, kaj so pravice in naloge mestnega sveta, v 27. členu pa je zapisano, da sejo mestnega sveta lahko vodi nekdo izmed mestnih svetnikov, če sta župan ali podžupan zadržana,” je pojasnila v nadaljevanju.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.