22:13, čet, 25. Apr

Županja občine Ruše Urška Repolusk je imela podporo občinskih svetnikov pri volitvah, čeprav trdi, da je kandidirala brez njih





Županja občine Ruše Urška Repolusk je po tem, ko ni bila izvedena zadnja izredna seja občinskega sveta, dejala: “Jaz v tem občinskem svetu nimam svetnikov. Kandidirala sem brez svetnikov. V začetku se je okoli mene oblikovala neke vrste koalicija, ki je kasneje zaradi takšnih in drugačnih razlogov razpadla.”

To, da je kandidirala brez svetnikov, je bila popolnoma njena zavestna samostojna odločitev, kar je razvidno iz njene objave 2. oktobra 2018, na Facebooku, v kateri je razvidno, da se je prostovoljno odločila za samostojno kandidaturo, s podporo volivcev.  Na svoji Facebook strani je namreč takrat zapisala:  “POVEZANE BARVE / Kandidiram za županjo Občine Ruše samostojno, s podporo volivcev. Moj glavni izziv bo povezati vse barve strank in list, ki bodo sestavljale občinski svet, pri ključnih projektih občine.”

Županja Urška Repolusk neuspešno povezala barve strank in list

Kot kaže, danes županja priznava, da ji ni uspel niti njen prvi projekt, povezati svetnike in liste. Še huje, po prvem krogu si je županja poiskala zaveznike, ki so jo v drugi krog podprli in ji s svojo podporo omogočili izvolitev, saj je ta po prvem krogu močno zaostajala za Tomijem Prosnikom. Ko pa so jo svetniki in liste v drugem krogu podprli, pa je zmagala.

Podporo med županskimi volitvami izkazuje njena objava na Facebooku z dne 26. novembra 2018: “9 novoizvoljenih svetnikov in svetnic v občinskem svetu, Socialnih demokratov Ruše, Neodvisne liste Skupaj, Neodvisne liste 2×2 mi je izreklo podporo pred drugim krogom županskih volitev. Dogovorili smo se tudi za sodelovanje v občinskem svetu. Poleg občanov in občank, ki so me javno podprli, sem dobila tudi podporo Levice Ruše, Nove Slovenije Ruše in Nacionalne stranke Ruše. Za podporo se vsem iskreno zahvaljujem, za Ruše bomo povezali barve.”

Vir: Facebook

Županja Urška Repolusk je imela pred drugim krogom 9 svetnikov

Res, da županja Urška Repolusk ni kandidirala tudi s svetniško skupino, vsekakor pa je imela pred drugim krogom že podporo 9 svetnikov, takoj po volitvah pa so se še pridružili drugi. In vse, kar je morala narediti, je povezati stranke “barve”. Tako se lahko sprašujemo, kaj bi sploh bilo drugače, če bi imela Urška Repolusk svojo listo, če pa je pred izvolitvijo in po izvolitvi imela svoje svetnike znotraj koalicije, ki so podpirali le njo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.