13:08, pet, 29. Mar

Županja Ruš se ni odzvala na zahtevo sklica izredne seje, zato so jo sklicali svetniki sami





Poročali smo že, da so bili ruški občinski svetniki Občine Ruše na današnji seji proti obravnavanju prostorskega umeščanja trase zahodne obvoznice v Rušah. Več lahko preberete TUKAJ. Znova so poudarili, da se ne strinjajo z njo, in ji očitali, da je delovala v tajnosti ter da kljub temu, da so prepovedali nadaljnje aktivnosti, kot kaže na trasi še vedno delajo.

Županja in občinska uprava se na zahtevo niso odzvali

Po seji pa so svetniki sklicali 7. izredno sejo, ki bo prihodnji teden, 11. maja. Poudarili so, da se na podano pisno zahtevo svetnikov občinskega sveta za sklic izredne seje iz dne 26.04.2022 županja in občinska uprava niso odzvali in tako niso sklicali zahtevane izredne seje v predpisanem roku sedmih dni. Zato so jo tokraj sklicali predlagatelji sami.

35. člen ZLS:  Če župan seje občinskega sveta ne skliče v roku sedmih dni po prejemu pisne zahteve, jo lahko skličejo člani občinskega sveta, ki so zahtevo podali. Zahtevi za sklic seje občinskega sveta mora biti priložen dnevni red. Župan mora dati na dnevni red predlagane točke, predlagan dnevni red pa lahko dopolni še z novimi točkami.

Med predlogi je točka vezana ravno na problematično obvoznico v Rušah. Predlagatelji sklica izredne seje so Darko Knez, Barbara Jert, Peter Juhart, Petra Mušič, Martin Lesjak in Silverija Belčič. “Gradivo za 7. izredno sejo bo v skladu s poslovnikom OSOR objavljeno na spletni strani občini Ruše,” so še ob tem dejali predlagatelji izredne seje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.