15:20, sre, 7. Avg

Žvab ni vedel, kaj je podpisal?





Šentiljski župan Štefan Žvab očitke o ponarejanju ostro zavrača, priznava pa, da je ob primopredaji poslov od nekdanjega župana podpisal dva izvoda dokumenta, pri tem pa drugega ni „v detajle prebral“.

Kot smo že poročali, je opozicijski svetnik v Občini Šentilj Kristijan Kvas na župana Štefana Žvaba pretekli teden naslovil očitke o domnevni ponareditvi primopredajnega zapisnika.

Kristijan Kvas
Kristijan Kvas

Kazensko ovadbo zoper neznanega storilca že podal

Žvab se je na očitke sicer odzval že pretekli teden in napovedal, da bo zaradi pojava domnevno spremenjenega duplikata uradnega dokumenta sprožil tudi uradne postopke za ugotovitev istovetnosti obeh dokumentov. Očitke o ponarejanju je na današnji novinarski konferenci ponovno ostro zavrnil in dejal, da je v petek tako zoper neznanega storilca že podal ovadbo zaradi ponarejanja uradne listine. „Želim dokončno razčistiti s preteklim delovanjem občine, urediti stanje ter omogočiti normalno delovanje občine,“ je dejal.

Štefan Žvab
Štefan Žvab

Kot je še izpostavil, sicer obžaluje, da je v tovrstno diskreditacijo Kvas vpletel medije, mu je pa po drugi strani celo hvaležen. „Tako nam je dal vedeti, da obstaja še en dokument,“ pravi.

 

Po drugi strani pa župan dopušča možnost, da je ob tri in pol-urni primopredaji poslov podpisal dva različna izvoda zapisnika. En izvod je, kot pravi, dobil v roke: „Prebral sem ga natančno, podrobno in ugotovil, da je v skladu s tem, kar smo se pred tem pogovarjali in dokument sem nato podpisal.“ Nato naj bi ga seznanili, da je potreben podpis dveh izvodov, od katerega enega prejme on, drugega pa nekdanji župan Edvard Čagran. In kot pravi, na drugi dokument nato ni bil več pozoren: „Nisem ga tudi ne v detajle prebral“.

Obe različici dokumenta smo prejeli tudi v uredništvo – podrobneje si ju lahko ogledate spodaj:

Izvod_3-1

Izvod-1-1

izvod-1-2 (1)

Primopredajni zapisnik

Morda Vas zanima tudi:
Šentiljska opozicija župana Žvaba obtožuje ponarejanja
V šentilju vsepočez grožnje z ovadbami

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.