22:44, tor, 23. Jul

135 letnica PGD Vuhred (video)

Prostovoljno gasilsko društvo Vuhred je bilo ustanovljeno leta 1876 in letos praznuje že 135 let svojega obstoja. Z visokim in častitljivim jubilejem spada PGD Vuhred med 25 najstarejših gasilskih društev v Sloveniji.

V času radeljskih srečanj, v soboto 10. septembra, je potekala svečana proslava, ravno v počastitev 135. obletnice delovanja društva.

Ob tem je župan občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik povedal, da je gasilstvo služba humanosti, da je to služba, ko se gasilci odzovejo v trenutku, stečejo na pomoč, pa četudi so klic prejeli sredi kosila. Gasilci in gasilke so tisti, ki imajo izjemen čut za pomoč bližnjemu, v akcijah pa tvegajo tudi svoja življenja, prav zato se jim župan še posebej zahvaljuje in izreka zahvalo.

Na svečani proslavi so bile po krajšem kulturnem programu podeljene zahvale najzaslužnejšim gasilcem, sledila pa je otvoritev novih in še kako potrebnih garaž – stare so bile namreč dotrajane in nujne za zamenjavo.

[pro-player width=’590′ height=’349′ type=’video’]http://www.lokalec.si/Video/Lokalno/lokalno_135let_pgd_vuhred_1.f4v[/pro-player]
[pro-player width=’590′ height=’349′ type=’video’]http://www.lokalec.si/Video/Lokalno/lokalno_135let_pgd_vuhred_2.f4v[/pro-player]

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.