13:04, sob, 23. Sep

23-letni Miheli, ki potrebuje dvižni stol lahko danes pomagate tudi v Europarku

23-letna invalidna Mihela komajda še premaguje stopnice, zato potrebuje pomoč dobrih ljudi. Danes ji lahko vse do 21. ure pomagate tudi tako, da donirate na stojnici v nakupovalnem središču Europark.

23-letna Mihela Bauman zaradi svoje bolezni vse težje hodi, po stopnicah se včasih lahko le plazi ali pa se sede spušča navzdol. Da bi lahko bila doma bolj mobilna in prišla iz pritličja do svoje sobe, pa potrebuje pomoč dobrih ljudi.

Družina ima veliko stroškov zaradi terapij, ki jih zavarovalnica ne krije, prav tako za nakup posebej prilagojenih čevljev. Na terapije hodi enkrat ali dvakrat na teden, bila je tudi v Soči, kjer je imela strnjene terapije, večkrat tudi v Mariboru. Doma so starši bivalne prostore in kopalnico že prilagodili tako, da Mihela laže dostopa do vsega. Ima tudi invalidski voziček, saj jo noge vedno ne ubogajo, hkrati pa se pri hoji tudi vse bolj utrudi.

Da bi Mihela lahko prišla do svoje sobe, potrebuje dvižni stol, ki pa za družino predstavlja previsoko finančno breme. 17 stopnic, kolikor jih je treba premagati, je vse večkrat prehudo za Mihelo. Tako se mora včasih kar plaziti po njih navzgor ali pa se navzdol spuščati sede, da čim manj obremenjuje noge.

Več TUKAJ.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav