17:30, pet, 27. Maj

Arsenovič svetnikom sporočil, da ne bo odstopil

V aprilu smo poročali o tem, da je mariborski župan Saša Arsenovič napadel otroka. Sam sicer zanika, da je prišlo do fizičnega obračuna in trdi, da se je zgolj odzval na vandalizem.
Po incidentu se je zvrstil val ogorčenj, številni so ga pozvali, da mora nemudoma odstopiti. Takrat je dejal, da tega ne namerava storiti, tokrat pa je svojo odločitev potrdil še v pismu, ki ga je posredoval svetniškim skupinam in kjer je jasno razvidno, da ne bo odstopil.

 “Občan Saša Arsenovič (gospod ali župan zame več ni) se je čudežno spreobrnil in vabi k “sodelovanju” vse svetnike. Vabilo je cinično, neiskreno in zadnji poskus reševanja kontaminiranega župana. Sam takšno vabilo zavračam. S tem tvegam napade, obsojanja o nesodelovanju in tožbe, a vem, da sem na pravi strani zgodovine,” je zapisal Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo.

Med drugim je zapisal: “Hvala za poslano vabilo, a je vabilo cinično in neiskreno. V celotnem mandatu, ste zgolj nekajkrat sklicali srečanje vseh svetniških klub (nekajkrat smo tisti kritični do župana celo izpadli iz mailing liste klub svetnikov, kot je bilo priznano na zadnji seji). To je bilo zgolj ko ste nekaj potrebovali – več glasov od zagotovljenih, tokrat pa z namenom, da o tem obvestite medije ter si nadenete angelski sij župana, ki je kao za sodelovanje z vsemi, a interes je kot vedno egoistični, “reševanje vojaka Saše” ob incidentu, ki je neopravičjiv. Svoje iskreno mnenje o sodelovanju in poslušanju ostalih, ste zelo očitno kazali skozi cel mandat, arogantni odgovori, cinizem v vsakem stavku ter pomenljivo zavijanje z očmi so zaznamovali vaš mandat, vaš odnos do mesta in občanov pa ste z napadom na mladoletnika zgolj razgalili še širši javnosti.”

Več v objavi spodaj.

“Mislim, da tudi takšnih otrok si ta družba ne želi, niti ne zasluži.” Stavek, ki je dodatno šokiral številne.

Izguba koalicijskih partnerjev

Pred sejo mestnega sveta, na katero sicer župana zaradi slabega počutja ni bilo, je Josip Rotar – Lista kolesarjev in pešcev dejal, da so kot koalicijski partnerji ob novici bili šokirani in smo tudi sami zahtevali pojasnila. Pričakovali so odstop, nato pa, kot je dejal Rotar namesto odstopa slišali, kako se župan cinično sprašuje, kam gre družba, ki tolerira nesramne, predrzne otroke. Sporočili so, da izstopajo iz koalicije.

Po nekaj dneh je o izstopu obvestil tudi Igor Jurišič, Stranka mladih-Zeleni evrope. Županu so sicer podali predlog, da se odpravi na dopust do 21. junija ter nato odstopi, saj v tem primeru ne bi bilo potrebno razpisati novih volitev, a tega ni sprejel.

Na incident so se odzvali tudi drugi svetniki, ki so poudarili, da nasprotujejo vsaki obliki nasilja in da pričakujejo odstop župana. Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *