23:32, sob, 9. Dec

Atrakcija v Mariboru: Ne bo delovala, ko bo sneg, dež, ali vlaga. Le kakšno vreme pričakujemo decembra?

Pred dnevi je v Mariboru zaživelo kar 23 metrov visoko panoramsko kolo. Obiskovalci, tako občani kot turisti, so ga z navdušenjem sprejeli.

V manj kot 24-ih urah nastopile težave

Panoramsko kolo so prvič zagnali 1. decembra, ob 18. uri, privabilo je množico. Le dan kasneje pa prve težave. Bralci so nas obveščali, da kolo ne obratuje. Ker smo želeli priti do informacij, kaj se dogaja, smo se obrnili na Mestno občino Maribor, Zavod za turizem Maribor in TIC, a ostali brez odgovorov. Niso se odzvali ne na telefonske klice, prav tako niso odgovorili na email.

Ne glede na to, kdo je zadolžen za panoramsko kolo, le-tega slednji pogosto promovirajo in v objavah je videti, da so na atrakcijo v Mariboru zelo ponosni. Je torej mariborski župan Saša Arsenovič glasen in ponosen le, ko se kolo vrti in privablja ljudi, čeprav finančno Maribor od tega nima nič? Ko pa se pojavijo težave, pa mediji ostanemo brez pojasnil. Danes smo se ponovno obrnili na Zavod za turizem Maribor in jih zaprosili, da nam, glede na to, da njihovega odziva ne prejmemo, posredujejo kontakt pristojne osebe, na katere se lahko z vprašanji obrnemo, a do sedaj odgovora še nismo prejeli.

Obratovalo bo le, ko bo vreme primerno

Je pa Anita Tuček iz hrvaškega podjetja Fest za Večer dejala, da ni nič neobičajnega, da se na začetku pojavijo težave. Pojasnila je, da je bilov Varaždinu kolo postavljeno v adventnem času, pa težav z elektriko niso imeli. Povedala je, da bo obratovanje odvisno od vremena. In to je razlog, da se v nedeljo ni vrtelo.

Obratovalo bo le, ko ne bo dežja, snega in vlage.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav