21:23, pon, 25. Sep

Bo Arsenovič ostal brez nadzora nad Javnim holdingom?

Stranka mladih – Zeleni Evrope bo na 6. redni seji Mestnega sveta MOM, ki bo predvidoma 25.5.2023, predlagala v obravnavo in sprejem Odlok o spremembi odloka o ustanovitvi Javnega holdinga Maribor d.o.o..

“V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo zaradi omejene transparentnosti, nelogičnih odločitev in po našem mnenju neprimernem trošenju javnega denarja za nekatere svetovalne pogodbe in predvsem zaradi različnega razumevanja o tem, kdo v Javnem holdingu Maribor odloča v imenu Mestne občine Maribor, na 3. redni seji na župana naslovili pobudo, da župan do naslednje, 4. redne seje predstavi predlog spremembe odloka, da bo jasno definirano, da v imenu ustanoviteljice ustanoviteljske pravice uveljavlja mestni svet,” so zapisali v sporočilu za javnost.

V nadaljevanju je Igor Jurišič, mestni svetnik, zapisal: “Glede na to, da župan na pobudo ni odgovorili ne do 4. redne seje, kot bi to moral storiti niti do 5. redne seje, smo se v Stranki mladih – Zeleni Evrope odločili in danes, 25.4.2023 tudi uradno poslali Službi za delovanje mestnega sveta, županu in direktorju občinske uprave predlog Odloka o spremembi odloka o ustanovitvi Javnega holdinga Maribor, v katerem predlagamo dopolnitev 13. člena v katerem bi v 4. točki zapisali: V imenu ustanoviteljice odloča Mestni svet Mestne občine Maribor.”

V Stranki mladih – Zeleni Evrope verjamejo, da velika večina svetnic in svetnikov podira transparentno in racionalno delovanje Javnega holdinga Maribor in zato pričakujejo, da bo omenjena sprememba odloka z veliko večino glasov sprejeta na naslednji seji mestnega sveta.

“S to spremembo bo Javni holding Maribor dejansko postal javen, saj se bodo odločitve v imenu ustanoviteljice, torej Mestne občine Maribor, sprejemale javno na Mestnem svetu in ne več zgolj in samo s podpisom župana Aleksandra Saše Arsenoviča,” zaključi Jurišič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav