09:33, tor, 25. Jan

Razstava Spomink Dravograd 2011

V ponedeljek, 30. maja 2011, je v prostorih Info-pisarne Dravograd svoja vrata odprla razstava Spominek Dravograda 2011, kjer so predstavljena dela avtorjev, ki so sodelovali na letošnjem že 6. javnem natečaju za najboljši turistični spominek občine Dravograd. Ob tej priložnosti so bile podeljene nagrade najboljšim spominkom letošnjega natečaja…
Na natečaj, ki ga vsako leto pripravi Info-pisarna Dravograd v okviru Javnega zavoda Dravit Dravograd in Občine Dravograd, je tokrat prispelo 22 izdelkov 12-ih avtorjev. Člani strokovne komisije, ki so jo sestavljali Bojana Flis z Občine Dravograd, likovna pedagoginja Nada Medved, primerjalna jezikoslovka in umetnostna zgodovinarka mag. Simona Javornik Ristić ter predsednica komisije etnologinja Brigita Rajšter, so 20. maja 2011, prispele izdelke ocenjevali in izbrali najboljše. Komisija je glede na razpisne pogoje pri ocenjevanju upoštevala, da gre za spominke, ki so prvič javno predstavljeni ter prepoznavno in izvirno predstavljajo območje Dravograda, kulturno in naravno dediščino ter sodobno ustvarjalnost in dejavnost področja turizma.

Komisija je tako izbrala tri spominke in razdelila prva tri mesta ter pripadajoče denarne nagrade:

  • Prva nagrada 600 eur – skupina izdelkov »Polfigurice«, avtorice Silve Dravšnik;
  • Druga nagrada 400 eur – izdelek »Medaljon Dravograda«, avtorice Anje Roger;
  • Tretja nagrada 200 eur – izdelek »Pastirska popotna palica z dravskim kamnom«, avtorja Dušana Pavšiča.

Nagrade je ob otvoritvi razstave podelila županja občine Dravograd Marijana Cigala, strokovno oceno pa je podala predsednica komisije Brigita Rajšter. Dogodek ob otvoritvi je v celoto povezala Janja Širnik, z glasbo ga je obogatil Andrej Ofak na kitari.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, ostalim avtorjem pa se zahvaljujemo za sodelovanje na natečaju.
Razstava je na ogled do 5. junija 2011, vsak dan v delovnem času Info-pisarne med 11. in 14. ter 15. in 18. uro.

Vabljeni.

Vir informacije: Javni zavod Dravit Dravograd
VIR (www.dravograd.si)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *