01:02, sre, 24. Jul

FOTO in VIDEO: Drugi večer Radenske noči postregel z odličnimi nastopi – na odru so bili Frishki, Dan D ter Samo Budna in bend

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je poskrbelo za va odlična večera Radenske noči. Tokrat prvič v parku v Radencih. Naša ekipa je bila drugi večer tam in ujela pravo poletno poznopopoldanske vzdušje v parku, kjer so se pripravljali na nastop skupina Frishki iz Murske Sobote, Samo Budna iz Ljutomera s svojim bendom, prav tako tudi Dolenjci iz benda Dan D. In ko je nastopil večer, je bilo še boljše.

A najprej poglejmo zakulisje Radenske noči. Že enajst let jo namreč organizira Mladinsko društvo Vrelec Radenci, je povedal Matjaž Majcen, predsednik tega društva. Pri tem pa vsa leta skušajo izbirati lokalne bende in slovenske znane bende, večja imena na slovenski glasbeni sceni. Povedal je tudi, kako je bilo večer prej, in napovedal glavni dan, kot je rekel. In poudaril, da sta Frishki in Samo Budna res iz bližine, tako rekoč domači.

Andrej Jablanovec, Tara Jug, San Ropoša, Taja Časar pa so član in članice skupine Frishki. Ta skupina je pravzaprav nastopila prva in dodobra ogrela publiko. Povedali so, zakaj so Frishki, kakšno glasbo igrajo in zakaj. Imajo namreč tako avtorsko kot igrajo tudi priredbe pesmi, ki jih poznajo tako mladi kot odrasli. Pa tudi, kako se odločijo, katero pesem bodo priredili in kako. In na koncu so po domače, v svojem narečju povabili na koncert.

Kot tretji je bil na odru Samo Budna iz Ljutomera, ki je imel zraven svoj bend. Poskrbel je za svoje avtorske pesmi. Ima mešanico vsega, od kantavtorskih pesmi do popa in rocka. Nekatere pesmi so hitre, druge počasne, ena za plesati, druge za objemati. Člani njegovega benda pa pravzaprav igrajo še po drugih bendih, tako da so do njihovega nastopa prišli z raznih koncev Slovenije, kjer so prej imeli nastope. Zaupal je še, kaj bodo počeli med poletjem – čaka jih namreč še nekaj nastopov, potem pa počitek in snemanje.

Kot rečeno, najprej so nastopili Frishki, ki so odlično obvladali sceno in pokazali, kaj znajo.

skupina Frishki
Še priklon skupine Frishki na koncu nastopa na Radenski noči 2024

Nato je po kratki pavzi na oder stopil novomeški bend Dan D in publika je strnila svoje vrste. In ja, naj izdamo še skrivnost, član benda Boštjan je imel včeraj tudi rojstni dan, tako da je sprejemal pred špilom tudi čestitke.

Boštjan Grubar, član benda Dan D, v zaodrju Radenske noči.
Bend Dan D in publika na drugem večeru Radenske noči 2024. Vir: Facebook, Rekreakcija in Radenska noč

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je na Facebook strani Rekreakcija in Radenska noč poskrbelo še za kratek prenos med koncertnim delom benda Dan D. Bilo je res udarno, rokersko s prepovedanimi mislimi v zraku (glede na besedilo pesmi).

Pa še med publiko so šli za akustiko in zapeli med drugim svojo znamenito “vodo”.

Seveda pa ni razočaral niti Samo Budna s svojim bendom. Še pred nastopom smo ga ujeli med klepetom s prijatelji v zaodrju. To je bilo kar v nekdanjem bazenu, ki je letos postal po obnovi z drugo namembnostjo. Namreč iz bazena je nastal amfiteater, ki skupaj z notranjim prostorom lahko služi kot zaodrje za nastopajoče v parku.

Samo Budna s prijateljiv v zaodrju Radenske noči

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.