21:34, pon, 25. Sep

FOTO in VIDEO: Večer dalmatinskih pesmi v Selnici ob Dravi

Tudi letošnje leto so v Selnici ob Dravi pripravili večer dalmatinskih pesmi. Tokrat je v goste prišla Klapa Semikantá.

Rudi Vavh, vodja pevskega zbora KD Pavza: “Hrepenimo k temu, da vabimo vedno nove goste in klapa Semikanta je poznana v slovenski Istri, pa smo rekli, zakaj ne bi bili poznani še na Štajerskem.”

Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v tamkajšnjem narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse povezuje veselje do petja in druženja. Andrej Šavko Klapa Semikantá je dejal, da radi zapojejo ob vsaki priložnosti.

Radi zapojejo istrske in slovenske ljudske pesmi. Zadnja leta ustvarjajo tudi avtorsko glasbo, s katero so osvojili številne radijske lestvice.

Klapa veliko nastopa v koprski in v sosednjih istrskih občinah ter drugod po Sloveniji, kjer s ponosom predstavlja svoj domači kraj. Radi pripravljajo nastope skupaj s številnimi društvi in skupinami iz lokalnega okolja ter tako krepijo sodelovanje ljubiteljskih kulturnih društev v Istri.

Šavko nam je povedal, da je sodelovanje nekaj najlepšega: “Mi rečemo, da glasba ustvarja prijatelje in prijatelji nato ustvarjajo glasbo.”

Vavh je ob koncu povedal, da so Selničani zelo zvesta publika: “Vedno znova nas nagradijo, da pridejo množično na prireditve in jih zelo spoštujemo.”

Video utrinek:

Nekaj foto utrinkov:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav