11:35, sre, 4. Okt

Zamakanje vrtca v Mariboru: Vzroka ne odkrijejo, zadeva je predana na sodišče

Na nas se je obrnila zaskrbljena mamica otroka, ki obiskuje vrtec Jožice Flander.

“Naš vrtec, ki naj bi bil pred nekaj leti prenovljen, zamaka in vodstvo vrtca se ne zmeni za to. Ne zmenijo se za prošnje staršev, ne zmenijo se za prošnje zaposlenih vzgojiteljic in čistilk, ki prosijo, naj nekaj naredijo,” pove uvodoma. Ob vsakem najmanjšem dežju v avli vrtca zamaka. “Čistilke morejo po tleh nastavljati lavore, brisače, celo otroške prazne peskovnike … vidi se, da omet začenja odstopati, resno sem zaskrbljena, da bi to kdaj padlo na kakšnega otroka,” doda.

“Upam, da se nekaj ukrene in se vrtec uredi, da bo za res otrokom varna ustanova, kajti sedaj ni,” poudari ob koncu. Obrnili smo se tudi na vrtec Jožice Flander Maribor.

Situacijo si je ogledal sodni izvedenec, zadeva je predana na sodišče

Darja Jaušovec, ravnateljica vrtca, nam je potrdila, da v vrtcu resnično zamaka: “Od spomladi pri vsakem dežju zamaka v avli vrtca. Najprej je malo zamakalo, z vsakim dežjem, pa zmeraj bolj. Na to od prvega zamakanja opozarjamo tako izvajalca, kakor tudi projektno pisarno MOM. Moram povedati, da se vsi trudimo, da bi težavo rešili. Izvajalec je že večkrat popravljal tako streho, kakor tudi tesnjenje oken. Ker je naša streha nekoliko nestandardna (večkrat se lomi) imajo izvajalci krovnih del (tudi tisti, ki so vstavljali okna) velike težave, saj ne najdejo pravega vzroka za zamakanje.”

“Ker izvajalec del in podizvajalci, ki so dela izvajali, niso prišli do zaključka in s tem odpravili težavo, si je situacijo ogledal tudi sodni izvedenec, ki je zadevo predal na sodišče. Čakamo na odgovor.”

“Razmere so glede na vreme zelo zaskrbljujoče. Tega se zelo dobro zavedamo. Teče le pri vhodih, predvsem pri levem vhodu, ki ga vsakič ob večjem dežju zapremo. Nastavimo plastične bazenčke, da se v njih nabira voda, kar ni estetskega izgleda, vendar s tem delno zaščitimo tla. Omet, ki je načet in že odstopa, hišnik sproti čisti, tako ni nevarnosti, da bi se kdorkoli poškodoval,” pojasnjuje ob tem in poudarja: “Prostori v katerih se zadržujejo otroci in ostali zaposleni niso nevarni, saj v ostale prostore voda ne teče.”

Ob koncu zaključi: “Menim, da  se tako vodstvo, kakor tudi vsi vpleteni pri sanaciji strehe, trudimo in poskušamo rešit težavo že od vsega začetka, zato očitek, da se na sanacijo ne odzovemo, ni resničen in opravičen.”

Obrnili smo se tudi na Mestno občino Maribor, njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav