15:54, sob, 13. Jul

FOTO: Mavrično srečanje na Ptujskem gradu

Včeraj se je na Turnirskem dvorišču na Ptujskem gradu odvijal izjemen dogodek, ki je združil ljudi vseh generacij v duhu prijateljstva, skupnosti in osebne rasti. Mavrični dogodek, ki ga je organiziral MDC Mavrica, je zbral številne obiskovalce, ki so uživali v bogatem in raznolikem programu.

Dogodek je potekal pod vodilom, ki nas vsakodnevno navdihuje in usmerja: združevanje, druženje, pomoč, osebna rast ter vzpodbujanje k vsakodnevnemu zdravemu gibanju.

Na začetku so se vsi skupaj zbrali na osrednjem prostoru, kjer so organizatorji predstavili svoje prve korake, dosedanje dosežke in dejavnosti, ki osvetljujejo pot do zdravega, srečnega in uravnoteženega življenjskega sloga.

Program je bil razdeljen na več sklopov, vsak pa je prinesel nekaj posebnega

Prvi del je vključeval praktične predstavitve skupinskih vadb, kot so Qi gong, Tai-chi, Mavrična vadba, Ples in Joga smeha. Vse obiskovalce so povabili, da se pridružijo vadbi, kar je pripeljalo do številnih nasmejanih obrazov in občutka povezanosti.

Interaktivne predstavitve in delavnice na stojnicah so ponudile vpogled v zvočne kopeli, uporabo aromaterapije in tradicionalne kitajske medicine. Sodelujoča društva, zavodi in podjetja so imela priložnost predstaviti svoje dejavnosti, obiskovalci pa so lahko pridobili veliko novih informacij in izkušenj.

Kulturni in glasbeni program na odru je bil še posebej čaroben. Olga Kostanjevec je recitirala svojo poezijo, Ben Maj in Julija pa sta s svojimi glasbenimi točkami navdušila vse prisotne. Za najmlajše obiskovalce so pripravili posebno presenečenje – animacijo s poslikavo obrazov, kar je prineslo dodatno veselje med otroki.

Dogodek je povezoval Sašo Dobnik, gasilec Sašo, ki je s svojo prisrčnostjo in energijo poskrbel, da je vse potekalo gladko in prijetno.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.