12:39, sob, 20. Jul

FOTO: Na Muti polno dogajanja: koncert Kvatropircev, dueta Alterego, odlična Zvonarijada s pevskimi zbori pa še gasilci so pokazali, kaj imajo

Sobotno popoldne in večer sta na Muto, kjer te dni intenzivno praznujejo z več dogodki 30. rojstni dan Občine Muta, privabila Kvatropirce, ki so nastopili na večernem koncertu pred sedežem Občine Muta. V bližini sta nastopila tudi fanta iz dueta Alterego, v Kienhofnu pa se odvila nova Zvonarijada. Gasilci iz PGD Muta pa so poskrbeli za atrakcijo, predstavitev njihovega voznega parka, opreme in še dvig z avtolestvijo.

Vroče popoldan so tako popestrili gasilci, ki so namesto gasilskega tekmovanja več ekip, raje poskrbeli za to, da so bila pred gasilskim domom na ogledu njihova mogočna vozila. Pokazali so tudi kaka občalila imajo za različne intervencije in še veliko več vsega. Pred domom je bil namreč tudi čoln. Za posebno doživetje pa so jim priskočili na pomoč gasilci iz kolegialnega društva. Pripeljali so namreč vozilo z lestvijo in z njo so se lahko povzpeli obiskovalci in videli Muto z višine.

V dvorani Kienhofen je domači Mešani pevski zbor Zvon Muta povabil še druge pevske zbore, ki imajo v svojem imenu besedo zvon. Tako so zbori posamezno, nekaj pesmi pa skupaj zapeli v akustični dvorani in navdušili občinstvo. Pesmi, nekatere šaljive, druge dinamične, tretje spet mirne in ljubezenske so se vrstile ena za drugo. Tako je nastalo popoldne polno ubranega petja.

Za ubrano petje ob spremljavi kitare pa sta poskrbela pevec in kitarist iz dueta Alterego, ki sta ob amfiteatru v varni senci in zaščiti pred soncem zapela nekaj svojih avtorskih pesmi in nekaj odličnih priredb.

Okorg 19. ure pa so na Muto pred občinsko stavbo prišli še Kvatropirci, ki so po javni tonski vaji, na kateri smo jih ujeli, še povedali, da vodi do Mute ovinkasta pot in da Mučanom in drugim želijo boljše ceste, prav tako, da so veseli, da so se oblaki razpihali, pregnali dežne kaplje, saj je še uro pred tem kazalo, da bi morali koncert prestaviti pod streho. Občanom in občankam ter županji so zaželeli vse lepo za praznik in obljubili, da bodo na koncertu zapeli svoj klasičen izbor pesmi, ki vedno znova razveseljuje.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.