07:45, čet, 9. Feb

FOTO: Prvo adventno svečo na velikem vencu prižgali tudi v Razvanju

Pred petimi leti so se v Turističnem društvu Razvanje odločili, da bomo za popestritev predprazničnega vzdušja pa tudi izgleda kraja, izdelali adventni venec.

“Od besed k dejanjem. In od takrat vsako leto sedaj že utečena ekipa izdela venec, ki ga tudi okrasimo, opremimo z lučkami in pripravimo vse potrebno za druženje ob naši utici. Za izdelavo venca priskrbimo smrekove veje od posameznikov, ki nam jih podarijo izključno z drevesa, ki bi ga tudi sicer odstranili. Prostor pred Domom krajanov v Razvanju postane središče dogajanja,” so sporočili iz Turističnega društva Razvanje.

Vsako nedeljo se dobijo, da prižgejo naslednjo svečko in nekako je postala tradicija, da se krajani v velikem številu zberejo. “Poskrbimo za okrepčilo, da nam je topleje, krajanke pa poskrbijo, da je zelo pestra izbira peciva, ki ga lahko ponudimo zbranim,” je dejala Tatjana Koren Trinko – TD Razvanje.

Tako je bilo tudi letos. Venec so izdelali v soboto. “Včeraj pa smo se zbrali v mraku in prižgali prvo svečo. Večer je bil lep, zbranih ob vencu mnogo, vzdušje enkratno, saj so se srečali znanci, prijatelji in se skupaj poveselili in tudi kaj novega izvedeli.”

Tako bo tudi vse naslednje nedelje v tem mesecu, dokler ne bodo prižgane vse štiri sveče. “Vabimo krajane in seveda tudi njihove prijatelje, da se nam pridružijo. Vsako nedeljo se bomo zbrali ob 16.30 uri,” še zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *