03:17, sob, 23. Sep

FOTO: Vandali v Novi vasi požgali več zabojnikov

Na nas se je obrnila bralka in nam posredovala fotografije, ki so bile posnete na različnih lokacijah v Novi vasi.

Tam je namreč v zadnjih dneh zgorelo kar nekaj zabojnikov za odpadke.

“Zgroženi smo nad vandalizmom kurjenja kesonov, ki ogrožajo varnost krajanov in njihovega premoženja. Zadevo smo prijavili policijski postaji Tabor II, katera bo obravnavala požige in zoper neznanega storilca tudi ustrezno ukrepala,” nam je dejal predsednik Mestne četrti Nova vas Vinko Virtnik.

Na tem mestu poziva tudi policiste, da predvsem v večernih in nočnih urah poostrijo nadzor, da bi lažje izsledili storilca.

“Neznane občane pozivam, da se na takšni način ne uveljavljajo in povzročajo večje nevarnosti, do katerih lahko pride, tudi do požarov okoliških hiš,” še zaključi predsednik MČ Nova vas.

Žalostna podoba udi na Koprski ulici. Po pričanju krajanke bi se naj to zgodilo ponoči okoli polnoči.

 Poškodovanje tuje stvari (220. čl. KZ-1) določa:
– Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi neuporabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let. Pregon za dejanje se začne na predlog oškodovanca.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so nam dejali, da so bili od 1. 6. obveščeni o treh požarih zabojnikov za smeti. “V vseh primerih so bili opravljeni ogledi kraja dejanja, policisti pa v zvezi s temi primeri še zbirajo obvestila in preiskujejo kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari. V navedenih primerih je nastala materialna škoda (po nestrokovni oceni) od 400 do 800 eur, v enem primeru višina škode še ni znana.”

Pojasnili so nam: “Do tovrstnih požarov lahko prihaja bodisi zaradi neprevidnega odlaganja smeti ali vandalizma. Ob požarih zabojnikov prihaja po nepotrebnem do
škode, obenem pa se lahko ti razširijo in povzročijo dodatno škodo ali celo ogrozijo varnost občanov(denimo, kadar stojijo ob drevesih, v bližini nepremičnin, vozil).”

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav