07:23, čet, 9. Feb

Francu Kanglerju 68 odstotkov glasov: Mu bo v tretjem poskusu uspelo?

Minuli vikend ste se Mariborčani na lokalnih volitvah odločili, da se bosta v drugem krogu pomerila Saša Arsenovič in Franc Kangler. V drugem krogu sta se pomerila že na volitvah 2018, to je sicer tretji poskus Kanglerja, po tem, ko je leta 2012 po protestih odstopil.

V anketi smo vas povprašali, koga nameravate voliti v drugem krogu. Sodelovalo je 1.624 oseb. Večina sodelujočih, kar 1.098 oz. 68 odstotkov je izbrala Franca Kanglerja. Trenutnemu županu, Saši Arsenoviču, pa ste namenili 32 odstotkov oz. 526 glasov.

Bo Kanglerju v tretje uspelo?

Nekdanji župan MO Maribor Franc Kangler (NLS), ki se je glede skupaj z aktualnim županom Sašo Arsenovičem uvrstil v drugi krog, pravi, da verjame v nadaljnje zaupanje volivcev. “Imam dobro ekipo, predvsem pa dober program za ljudi, za občane Maribora, ki vedo, da smo sposobni narediti, kar obljubimo,” je dejal. To je Kanglerjev tretji poskus, da znova postane župan Mestne občine Maribor po tistem, ko je bil po protestih prisiljen predčasno zaključiti svoj drugi županski mandat.

Arsenovič prepričan, da ga čaka zmaga

Saša Arsenovič je med drugim poudaril: “Za razliko izpred štirih let, ko je  bila podobna razlika z gospodom Kanglerjem, sedaj ljudje tudi vedo, da tisto, kar obljubimo, tudi naredimo. in da je ob tem bistveno manj slabih stvari, kot jih je bilo v času mandata gospoda Kanglerja.

Na lokalnih volitvah pred štirimi leti je Arsenovič v prvem krogu zbral dobrih 38 odstotkov glasov, Franc Kangler pa 31. V drugem krogu je za Arsenoviča glasovalo 58 odstotkov volivcev, za Kanglerja pa 42 odstotkov.

Volitve 4. decembra

V Mariboru se je sicer minuli vikend na volitve odpravilo 41,21 odstotkov volivcev. 36,69 odstotka oz. 13.120 glasov je prejel Saša Arsenovič, 9.104 oz. 25,46 odstotkov glasov pa ste namenili Francu Kanglerju.  Drugi krog se bo sicer odvil 4. decembra.

Druge novice

Comment

 • Valter Pristovnik

  23 novembra, 2022

  Francu Kanglerju se je zgodila nepopravljiva skota za cas njegovega zupovanja.
  Zadeve ki so se dogajele takrat so bile nasilne.
  Volilci bomo tisti ki bomo dokoncno odlocali na volitvah !

  Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *