22:43, pon, 25. Sep

Kristjan Čeh na Ptuju odpira novo sezono slovenske lige

Svetovni prvak Kristjan Čeh v domačem Ptuju odpira peto sezono mednarodne atletske lige Telekom Slovenije (MAL), ki ima skupaj sedem prizorišč. Čeh brani skupno zmago, med atletinjami je bila lani prva Neja Filipič, ki bo na Ptuju tekmovala v skoku v daljino.

Čeh je bil lani tudi skupni zmagovalec diamantne lige, na najprestižnejši seriji tekmovanj v kraljici športov je lani zmagal na vseh tekmah v metu diska. To si želi v tej sezoni ponoviti, največji cilj pa bo imel avgusta v Budimpešti, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka. Druga diamantna tekma bo konec tedna v Rabatu v Maroku, poletno sezono je začel z zmago na uvodni tekmi v Dohi.

“Vedno rad nastopam na domačem mitingu na Ptuju, pa tudi v Slovenski Bistrici in Mariboru, saj štajersko okolje ponuja dobre tekme. Zaradi nastopov na močnih mitingih na tujem ne bom mogel tekmovati na vseh slovenskih, tudi v Bistrici me ne bo, ker je naslednji dan diamantna liga v Rabatu,” je povedal Čeh.

Liga MAL ima 32.500 evrov nagradnega sklada, končala pa se bo 16. in 17. septembra z atletskim pokalom Slovenije, prireditelj še ni potrjen. Ljubljana zaradi obnove stadiona v Šiški letos ne bo gostila nobenega tekmovanja, 18. memorialno tekmo Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana bodo tako pripravili 8. junija v Kranju.

Že 27. maja bo druga tekma MAL v Slovenski Bistrici, kjer bo prvič izziv svetovne celinske serije, s tem je ta miting najvrednejši pri nas. Sledile bodo tekme 4. julija v Novem mestu, 8. in 9. julija v Velenju z DP, 2. septembra pa predzadnja tekma domače serije v Mariboru.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav