07:10, tor, 23. Jul

Mariborska občina bo na tej ulici vzpostavila enosmerni promet

Aleksander Špec ja na portal izboljsamo.maribor.si zapisal pobudo za ureditev prometna na Borštnikovi ulici v Mariboru. “Z družino živim v stanovanju, ki se nahaja ob Borštnikovi ulici na delu med Ulico Pohorskega odreda in Radvanjsko cesto. Pri vključevanju v promet s parkirišč ob stavbah na tem delu, je pri vzvratno vožnji težko pravočasno zaznati vozilo, ki pripelje po ulici.”

V nadaljevanju je zapisal, da se lahko zaradi dvosmernega prometa zgodi, da prehitri voznik (ki jih ni malo), ki pripelje v času vključevanja v promet, ne bo mogel zavreti ali se umakniti na drugi vozni pas, ker bo po njem nasproti pripeljalo vozilo. “Ob neugodnem scenariju bi se lahko zgodilo, da bi ob nesreči vozilo odbilo na pločnik, po katerem v bližnjo šolo hodijo otroci. V jutranjem času v delovnih dneh je zaradi večjega prometa za to največja možnost.”

Nekateri so proti

Petra pa je pod komentarje zapisala: “Stanovalci Borštnikove ulice smo večinoma proti takšni ureditvi, saj je povsem nepotrebna. Urediti je treba politiko parkiranja, kaznovati tiste, ki parkirajo na pločniku, sicer težav ali nesreč na tej ulici ni. Z vzpostavitvijo enosmernega prometa bi se nam vožnja do bližnjih lokacij (šole, pošte, trgovine …), močno podaljšala, sosednje ulice pa bi bile veliko bolj obremenjene.”

Do konca avgusta na obeh krakih Borštnikove ulice enosmerni promet

Na pobudo so se odzvali tudi iz Mestne občine Maribor, kjer so zapisali, da bodo do konca avgusta na obeh krakih Borštnikove ulice vzpostavili enosmerni prometni režim: “Dokumentacija za takšno ureditev je bila pripravljena že pred leti, vendar takrat načrti niso bili realizirani, zato je treba projekt novelirati in pripraviti najprimernejši režim glede na veljavne strokovne smernice.”

V odgovoru še zapišejo, da bodo z vzpostavitvijo enosmernega režima v Borštnikovi ulici pridobili dodatna parkirna mesta in predvsem zagotovili boljšo varnost za šibkejše udeležence prometu – pešce, invalide, otroke in starejše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.