22:15, pon, 25. Sep

Na območju Mestne občine Maribor v dveh dneh 25 zemeljskih plazov

Na območju Mestne občine (MO) Maribor je bilo v zadnjih dneh evidentiranih in obravnavanih več kot 25 zemeljskih plazov. Razmere se z današnjim dnem nekoliko umirjajo vendar se nesreče, predvsem zemeljski plazovi, še vedno pojavljajo.

Primarno posredujejo gasilci Javne gasilske službe MO Maribor – poklicni gasilci osrednje enote GB Maribor ter posamezna prostovoljna gasilska društva. Pomoč nudijo tudi komunalna ali druga podjetja ter Civilna zaščita (CZ) in druge pristojne službe.

“Plazovi v nekaj primerih ogrožajo tudi območja posameznih stanovanjskih hiš. Pripadniki CZ so na treh lokacijah predlagali evakuacijo stanovalcev. Zaradi plazov so zaprte tudi nekatere ceste ter neposredni dostopi do posamičnih hiš. Večkrat je bilo potrebno posredovanje zaradi črpanja vode ter drugih tehničnih intervencij, kot je denimo odstranjevanje dreves,” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Povečana nevarnost sprožanja plazov še vedno ostaja. Previdnost občanov tako tudi v prihodnjih dneh ne bo odveč, nujno je upoštevanje zapor območij ali drugih opozoril.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav