07:13, pon, 6. Dec

NEDOPUSTNO: Vozil po nedokončani promenadi in jo poškodoval

Župan Svete Trojice v Slovenskih goricah je opozoril na “nedopustni vandalizem”, kot je sam označil nočni dogodek na trojiški promenadi. To z vso vnemo gradijo, ponoči pa je nekdo tam vozil, čeprav je prepovedano, in poškodoval povsem nove elemente promenade.

“Koga moti, da urejamo promenado?” je vprašal trojiški župan David Klobasa in sporočil: “Obveščamo vas, da je danes ponoči, prišlo do poškodb na pločniku »Trojiški promenadi« ki je v gradnji, ob cesti LC 203 111 (Zg. Senarska-Zg. Porčič-sp. Žerjavci-Zg. Ročica) na odseku Trojiški breg v km 0, 570. Poškodbe so nastale zaradi nedovoljene vožnje neznanega motornega vozila, ki je zapeljalo čez robnik na pločnik in pri tem očitno nasedlo, zaradi česar so vidne odrgnine na tlakovani površini in robnikih. Po poškodbah sodeč gre po naši oceni za osebno motorno vozilo. Hkrati so na pločniku vidni ostanki odrgnin avtomobilskih gum, ki so verjetno posledica intenzivnega speljevanja vozila.”

Cesta je sicer v skladu z Odločbo o popolni zapori predmetnega odseka, št. 371-0019/2021-2, z dne 6. 8. 2021, in 371-0019/2021-4, z dne 27. 9. 2021, popolnoma zaprta za promet, razen za stanovalce in javni avtobusni promet.

Župan je še sporočil, da so zadevo prijavili na Policijsko postajo Lenart. Morebitne očividce pa prosijo za pomoč pri odkrivanju storitelja dejanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *