15:01, čet, 30. Jun

Ob 3. obletnici trgovine Zelena japka zaživela prva zero waste tržnica v Sloveniji

Trgovina Zelena japka je mala trgovina brez plastične embalaže, ki pa ima zelo velik in pozitiven vpliv na okolje. V teh letih je s svojim načinom prodaje okolje razbremenila 30.000 litrov čistil in 40.000 različne PVC embalaže za enkratno uporabo.

Še tako majhno podjetje in posameznik, ki uporablja storitve takšnega podjetja, ima lahko velik pozitiven vpliv na okolje. “Verjamemo, da lahko svoj dober vpliv še povečamo s povezovanjem in sodelovanjem. Zato smo se odločili za organizacijo tržnice in sejma trajnostnih izdelkov in storitev na Mali tržnici v Mariboru, Dominkuševa 5, tam, kjer je naša trgovina brez plastične embalaže Zelena japka,” so zapisali v sporočilu za javnost.

1. PRVA ZERO WASTE TRŽNICA V SLOVENIJI bo vsak torek od 17. 5. 2022 dalje v popoldanskem času, od 15:00 do 18:00, predvsem sveža zelenjava in sadje, lokalne naravne pridelave in predelave, predstavitve in degustacije trajnostnih izdelkov dobaviteljev Zelene japke;

2. SEJEM »KUPUJEM ODGOVORNO« 31. 5. 2022 in 21. 6. 2022 od 12:00 do 18:00 s ponudbo hrane, izdelkov in storitev po načelih KUPUJEM ODGOVORNO (naravna pridelava, brez testiranja na živalih, brez palmovega olja, brez izkoriščanja, po načelih pravične trgovine, brez plastične embalaže za enkratno uporabo, etična vrednostna veriga od proizvodnje do prodaje);

3. Tržnico in sejem bodo spremljale vzporedne dejavnosti: delavnice raznih ročnih del, izobraževanja, okrogle mize ipd., saj program še ni v celoti zaključen in vas vabimo k sokreiranju z vašimi predlogi, idejami in izvedbo.

Udeležbo na prodajni tržnici in sejmu v okviru tega projekta Mariborske tržnice Mestne občine Maribor omogočajo brezplačno, hkrati pa bomo vse, ki bodo želeli, vključili na novo spletno stran »Kupujem odgovorno«, ter na novo info točko trajnostnih izdelkov in storitev, kar bo sofinancirano s sredstvi Regionalnega stičišča NVO Podravje, ter o njih seznanjali javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *