06:42, sre, 1. Feb

Pediatrični oddelek UKC Maribor: “Piše se leto 1981, čeprav smo v letu 2022”

V zadnjih dneh je mogoče na družbenih omrežjih opaziti več zapisov, v katerih se ljudje pritožujejo nad stanjem Klinike za pediatrijo UKC Maribor oz. stanjem sob, v katerih so nameščeni starši skupaj otroci.
“Piše se leto 1981 čeprav smo v letu 2022. Tipični primer v kaj se vlaga javni denar ! Nisem človek , ki bi kompliciral, ali da bi bil navajen luksuza saj v primerih, ko so otroci bolani, je tista tehtnica iz leta 1981 in prah po celem totalno nepomembna,” je zapisal Kristjan, ki je z nami delil fotografije posnete na prej omenjenem oddelku.

Slike so sicer posnete v ti. izolacijski sobi. Ob tem je zapisal tudi: “Važno, da ima nekdo, ki je poklal 3/4 familije vse priskrbljeno, važno, da nekdo, ki nima pet minut delovne dobe, premore drage avtomobile in hiše. Važno, da politična smetana vleče ogromne vsote denarja na račun plač in nagrad. Takšnih vrstic bi lahko našteli še malo morje. Kar pa je najbolj važno, da hospitalizirani otroci, kjer se začne življenje, bivajo v takšnih prostorih. Vsa čast staršem, ki morajo ( nekateri dlje časa ) bivati z otrokom v tem svinjaku iz leta 81’ . Vsa čast UKC Maribor””

ODZIV: “UKC Maribor se srečuje s težavami pri nabavi opreme ki je potrebna za kakovostno izvajanje zdravstvene oskrbe za paciente in nemoteno delo”

V kolikor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *